Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea, la deschiderea Congresului Pedagogic European AEDE: ”Pregătirea pentru viață a elevilor se poate face doar împreună”

Gabriela Firea, la deschiderea Congresului Pedagogic European AEDE: ”Pregătirea pentru viață a elevilor se poate face doar împreună”

Gabriela Firea, ministrul Familiei, a participat la deschiderea Congresului Pedagogic European AEDE, organizat la Palatul Parlamentului.

Gabriela Firea, la deschiderea Congresului Pedagogic European AEDE: ”Pregătirea pentru viață a elevilor se poate face doar împreună”
Sursa foto: Facebook/ Gabriela Firea
de Andreea Ştefan    |    12 Mai 2023   •   10:16

”Omul învățat își poarta mereu averea cu dânsul, spune o vorbă din popor. Educația este pregătirea pentru viață și motorul pentru dezvoltarea unei societăți.

Am participat cu bucurie, la invitația deputatei Natalia Intotero, președinta Comisiei pentru Învățământ din Camera Deputaților, la deschiderea Congresului Pedagogic European AEDE, organizat la Palatul Parlamentului.

Pregătirea pentru viață a elevilor se poate face doar împreună - profesori, familie, instituții ale statului şi, foarte important, societatea civilă. La fel de importante sunt cultele şi mă bucur că în pachetul de legi pentru Educație au fost incluse acele amendamente prin care educația este una modernă, dar respectă şi credința noastră națională. Așa este normal să fie în orice societate care-și respectă rădăcinile și tradițiile.

Cadrele didactice au un rol crucial în creșterea viitoarelor generații. Educatorii, învățătorii sau profesorii trebuie respectați și apreciați la adevărata lor valoare.

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse este partenerul Ministerului Educației într-un efort comun pentru a preveni violența în școli. De asemenea, punem la punct protocoale de colaborare concrete între domeniile sensibile ale educației, familiei, protecției copilului, egalității de șanse între femei și bărbați.

Colaborăm cu Ministerului Afacerilor Interne, prin Agenția Națională Antidrog, pentru realizarea unei aplicații pentru mobil care să le ofere tinerilor toate informațiile despre riscurile substanțelor interzise și consiliere dacă vor să se vindece de această adicție. Elevii au nevoie să cunoască cu adevărat ce înseamnă consumul de droguri și unde poate ajunge un om care îi cade pradă”, a transmis Gabriela Firea într-o postare pe pagina sa de Facebook.

? Omul învățat își poarta mereu averea cu dânsul, spune o vorbă din popor. Educația este pregătirea pentru viață și...

Publicată de Gabriela Firea pe Joi, 11 mai 2023

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close