Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea: "Nicușor Dan pune în pericol sănătatea și siguranţa bucureştenilor!"

Gabriela Firea: "Nicușor Dan pune în pericol sănătatea și siguranţa bucureştenilor!"

Gabriela Firea spune că primarul general, Nicușor Dan, împiedică modernizarea a două spitale din Bucureşti şi riscă să piardă finanţările din bani europeni.

Gabriela Firea: "Nicușor Dan pune în pericol sănătatea și siguranţa bucureştenilor!"
Sursa foto: Facebook | Gabriela Firea
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Aug 2023   •   11:41

"De necrezut dar real! Primarul General se rāzbunā pe bolnavi! Nicușor Dan pune în pericol sănătatea și siguranța bucureștenilor! Două spitale importante pentru bucureșteni, cât și pentru zeci de mii de pacienti din toată țara, riscă să piardă banii europeni.", spune Gabriela Firea, în postarea de pe contul său oficial de Facebook.

Gabriela Firea îl acuză pe Nicuşor Dan că "blochează modernizarea Institutului Clinic Fundeni și a Institutului pentru Boli Cardiovasculare „Prof. dr. CC Iliescu”.

De asemenea, Gabriela Firea susţine că primarul Capitalei s-a opus solicitării de suspendare provizorie a planului urbanistic zonal al sectorului 2, exclusiv pentru obiective publice de importanță națională și municipală, aflate în diferite stadii procedurale, în cadrul programelor europene PNRR, POR, POIM, PO Transport, PODD, PO Sănătate, AFM şi Anghel Saligny, sau finanțate prin intermediul CNI și care se află în imposibilitatea respectării graficelor de lucrări si a termenelor asumate."

Citeşte şi: Primele teste la Pasajul Doamna Ghica din Bucureşti

"Cele două instituții medicale, vitale pentru zeci de mii de pacienți cu afecțiuni grave, riscă să piardă fondurile europene din cauza ambițiilor personale ale domnului Dan, care fac atât de mult rāu cetatenilor.", potrivit Gabrielei Firea.

 Fostul primar al Capitalei susţine că Institutul Clinic Fundeni ar putea pierde finanțarea pentru construirea unui ansamblu medical nou, iar Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare Prof. Dr. C.C. Iliescu finanţarea pentru construirea unui spital nou și a unui Centru de Excelență în Oncologie.

"Astfel de atitudine afectează grav întregul program de finanțare asumat de Guvern pentru atragerea fondurilor europene."

"O acţiune distructivā şi fără precedent a Primarului General, prin care se solicită oficial Curții de Apel oprirea proiectelor publice și implicit prejudicierea gravă a bugetului consolidat cu peste 8,5 miliarde de lei."

"Obiectivele publice de interes național demarate în baza PUZ nu pot fi continuate în lipsa acestuia iar procedurile de realizarea a documentațiilor tehnice în termenele asumate este imposibilă."

"În calitatea mea de senator social democrat ales de bucuresteni protestez public alături de consilierii generali ai PSD şi solicităm primarului general să își schimbe atitudinea față de oameni, mai ales față de pacienții oncologici si cu alte afectiuni grave din toată țara, să nu se mai răzbune pe cetăţenii aflați în suferință, în situații de vulnerabilitate şi să pună pe primul loc interesul cetățeanului și nu propriul interes."

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea PSD Nicușor Dan
Parteneri
Bani de la stat pentru tinerii care își găsesc un loc de muncă
x close