Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea: "Nicușor Dan a tăiat banii de la toate proiectele majore asumate"

Gabriela Firea: "Nicușor Dan a tăiat banii de la toate proiectele majore asumate"

Gabriela Firea susţine că prin proiectul de rectificare de ieri, primarul Nicușor Dan a tăiat banii de la toate proiectele majore asumate.

Gabriela Firea: "Nicușor Dan a tăiat banii de la toate proiectele majore asumate"
Sursa foto: Gabriela Firea | Facebook
de Georgiana Adam    |    19 Sep 2023   •   13:21

Printre acestea se numără proiectul de la Podul Grant, cartierul Henri Coandă, reabilitarea sistemului de termoficare sau lucrările la Prelungirea Ghencea, mai spune Gabriela Firea.

"Sprijinul pentru persoane cu dizabilități nu este "pomană"! Este o responsabilitate pe care o avem cu toții, Guvern și autorități locale față de acești oamenii care sunt vulnerabili fără voia lor. 

Așa e peste tot în lume și e nevoie de puțin suflet ca să înțelegi asta. Dispreț față de oameni, legi și reguli! Doar așa pot cataloga atitudinea pe care o are primarul general când vine vorba să ajute oamenii în nevoie.

Întrebat de consilierii generali PSD București de ce nu alocă bani pentru persoanele adulte cu dizabilități, primarul Nicușor Dan a spus că va aloca stimulentul pentru persoanele adulte cu handicap "când va veni adresa de la autorități". 

Un răspuns care arată exact ce gândește cu adevărat despre oamenii care așteaptă ajutor și față de hotărârile aprobate de Consiliul General, aflate în vigoare. 

În mandatul meu, am propus acest ajutor în valoare de 500 de lei lunar. A fost aprobat de consilierii generali PSD, dar acum se acordă doar jumătate fără bază legală, doar prin decizia primarului. 

"Autoritățile" invocate de primarul Nicușor Dan nu au vreo legătură cu subiectul! Nu trebuie să vină altă instituție să-ți spun dacă și cum să aplici o hotărâre a Consiliului General! 

Acordarea stimulentului pentru persoanele cu dizabilități este legală, dar sumele au fost tăiate ilegal și ajung cu întârziere.

După trei ani de mandat în care "a însănătoșit finanțele Capitalei" și s-a lăudat că a scăpat orașul de datorii, acum stă cu mâna întinsă la Ministerul de Finanțe. În condițiile în care a primit deja de două-trei ori mai mulți bani față de mandatul meu și are gradul de îndatorare ridicat.  

Până să vină ajutorul de la bugetul de stat, prin proiectul de rectificare de ieri Nicușor Dan a tăiat banii de la toate proiectele majore asumate: 20 de milioane de lei de la modernizarea și consolidarea Podului Grant; 24 de milioane de la lucrările pentru Cartierul Henri Coandă, 100 de milioane de la reabilitarea sistemului de termoficare sau 10 milioane de la lucrările la Prelungirea Ghencea. Reduceri mai mari sau mai mici sunt la toate proiectele. 

Încă o dovadă de ipocrizie și demagogie a "salvatorului Bucureștiului", a scris Gabriela Firea, marţi, pe pagina de Facebook.

?Sprijinul pentru persoane cu dizabilități nu este “pomană” ! Este o responsabilitate pe care o avem cu toții, Guvern și...

Publicată de Gabriela Firea pe Marţi, 19 septembrie 2023

×
Subiecte în articol: PSD Gabriela Firea Nicușor Dan
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close