Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea, despre fenomenul îngrijorător al mamelor minore: "De astăzi, fetele din România sunt mai protejate"

Gabriela Firea, despre fenomenul îngrijorător al mamelor minore: "De astăzi, fetele din România sunt mai protejate"

"De astăzi, fetele din România sunt mai protejate", spune ministrul Familiei, după ce proiectul prin care orice act sexual cu un minor sub 16 ani este incriminat ca viol, a fost adoptat, astăzi, în Camera Deputaţilor.

Gabriela Firea, despre fenomenul îngrijorător al mamelor minore: "De astăzi, fetele din România sunt mai protejate"
Sursa foto: Facebook Gabriela Firea
de Claudia Popovici    |    28 Iun 2023   •   17:08

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 şi a Legii nr. 135/2010. Potrivit ministrului Familiei, Gabriela Firea, această lege este necesară, mai ales că România se situează în topul listei cu cel mai mare număr de victime ale infracțiunilor sexuale din Europa, iar 80% dintre aceste victime sunt femei și copii.

Mai mult, potrivit acestei legi ministrul Justiției a spus că nimeni nu va mai putea invoca vreodată în nicio sală de judecată că un minor sub 16 ani a fost de acord să întrețină un act sexual cu un adult.

Gabriela Firea: "Această măsură pune România pe harta statelor care protejează copii împotriva abuzurilor"

"De astăzi, fetele din România sunt mai protejate! Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege prin care orice act sexual cu o persoană sub 16 ani este considerat viol.

Este o măsură pe care am considerat-o absolut necesară și pentru care am militat activ. Această măsură pune România pe harta statelor care protejează și mai mult copiii împotriva abuzurilor și sancționează dur actul sexual cu un minor.

În calitate de Ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, că principal reprezentant al garantării respectării drepturilor tuturor copiilor din România, am susținut propunerea legislativă prin care crește vârsta consimțământului sexual de la 14 ani la 16 ani.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: "De astăzi, actul sexual cu un copil sub 16 ani este viol" | Legea a fost adoptată de Camera Deputaților

Consider că sub falsa impresie a unui act sexual liber consimțit, s-au acoperit fapte de o gravitate maximă, cu repercusiuni importante asupra echilibrului psihic și emoțional al unui copil care este victimă a unei astfel de infracțiuni.

 De asemenea, acesta a fost unul dintre obiectivele prioritare incluse în Manifestul pentru Drepturile Femeilor, lansat la Palatul Parlamentului în luna Martie a acestui an.

 Această lege este necesară pentru că în România este îngrijorător fenomenului mamelor minore. 16.500 de adolescente și tinere până în 20 ani au născut în 2021, 700 dintre ele aveau sub 15 ani. Viața lor a luat un alt drum, iar multe dintre ele au renunțat la școală, pentru a-și putea creste copilul", scrie ministrul Familiei, Gabriela Firea, pe Facebook. 

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea PSD Ministrul Familiei
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close