Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea, reacție la plângerea penală împotriva premierului Dăncilă

Gabriela Firea, reacție la plângerea penală împotriva premierului Dăncilă

Gabriela Firea, reacție la plângerea penală împotriva premierului Dăncilă
17 Mai 2018   •   16:34

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat joi, în debutul şedinţei Consiliului General, că România se află într-o situaţie politică extrem de tensionată şi că, dacă aceasta va degenera, prima victimă a crizei politice va fi Municipiul Bucureşti.

"Vreau să fac o remarcă şi să contextualizez momentul politic în care ne desfăşurăm şedinţa de azi a CGMB. Suntem într-o situaţie politică extrem de tensionată. Sunt convinsă că, dacă această situaţie va degenera, prima victimă a crizei politice va fi Capitala, în afară de alte proiecte importante din ţară, pentru că aşa cum v-am informat în ultimele luni de zile, în timpul mandatului doamnei premier Viorica Dăncilă proiectele Capitalei care necesitau o intervenţie guvernamentală au fost dinamizate, mare parte au fost rezolvate, iar altele sunt pe care de a fi de asemenea într-o procedură de rezolvare", a spus primarul general, potrivit Agerpres.

Ea a adăugat că pentru mai multe municipii din ţară, ca şi pentru Municipiul Bucureşti, "guvernarea actuală a fost de bun augur", deoarece s-au relansat foarte multe proiecte.

"Reamintesc doar câteva dintre ele: terenul solicitat şi primit de la Guvern pentru construirea Spitalului Metropolitan, Autoritatea Metropolitană de Transport. De asemenea, două terenuri pentru supralărgiri în zona de nord a Capitalei, mă refer la Şoseaua Fabrica de Glucoză; grupul de lucru care lucrează intens pentru transferul Centurii ocolitoare a Capitalei de la Guvern la Primăria Capitalei şi al metroului, precum şi grupul de lucru Elcen-Radet. Sunt fapte, nu vorbe, pentru noi ultimele luni au fost fructuoase. Pentru toţi bucureştenii ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă la guvernare au însemnat doar fapte bune, fapte pozitive concrete", a spus Firea.

Firea a opinat că reiterarea cererii preşedintelui Iohannis privind demisia premierului şi depunerea unei plângeri penale din partea preşedintelui PNL ar reprezenta o sincronizare.

"Poate nu întâmplător astăzi avem cu toţii parte de o sincronizare şi de o aşa zisă coincidenţă - dar oamenii maturi nu cred în coincidenţe - o nouă cerere de demisie a premierului, din partea preşedintelui ţării şi, simultan, tot azi, o depunere a unei plângeri penale pentru o aşa zisă înaltă trădare din partea preşedintelui PNL. Am citit în presă că nu toţi liberalii au fost consultaţi. Pare mai degrabă un demers personal, individual, al preşedintelui PNL. Dacă nu ar fi şi uşor hilar, ar fi chiar de plâns, pentru că nu mai există greutate în cuvintele exprimate de oameni în stat, nimic nu mai contează - niciun principiu, nici Constituţia, nici legile ţării - atunci când avem de-a face cu propriul interes şi cu o campanie electorală demarată de o astfel de manieră violentă", a precizat Gabriela Firea.

Primarul a mai declarat că nu va înceta să le transmită bucureştenilor "pierderile majore" pe care le vor suferi dacă acest conflict va escalada.

"De asemenea, trebuie să cunoască întreaga ţară cine sunt vinovaţii pentru faptul că România se află din nou într-o situaţie de instabilitate politică, cu pierderi în special în ramura economică şi socială. Dar ştiţi că românul este înţelept şi românul simplu spune de obicei: cine ridică sabia de sabie va pieri", a conchis Firea.

 

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close