Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea: "Susțin în totalitate votul împotriva legalizării drogurilor"

Gabriela Firea: "Susțin în totalitate votul împotriva legalizării drogurilor"

"Susțin în totalitate votul împotriva legalizării drogurilor dat în Comisia pentru Sănătate a Senatului României", a transmis senatorul PSD, Gabriela Firea.

Gabriela Firea: "Susțin în totalitate votul împotriva legalizării drogurilor"
Sursa foto: Facebook/ Gabriela Firea
de Georgiana Adam    |    07 Sep 2023   •   08:42

"Consumul de droguri este un pericol pentru propria sănătate, dar și pentru cei din jur, indiferent de substanță sau cantitate.", susține Gabriela Firea

"Propunerea deputaților REPER de legalizare a consumului de canabis în scop recreațional este șocantă, mai ales în aceste zile când vedem ce efecte poate avea consumul de droguri. Își asumă acești deputați să avem și mai multe persoane conducând după ce au consumat droguri?

În calitate de senator PSD voi respinge o asemenea propunere, dacă ea va ajunge la vot în plen. Sunt convinsă că și ceilalți colegi senatori social-democrați, conduși de liderul Lucian Romașcanu, se vor pronunța împotriva legalizării drogurilor. Am analizat, deja, această temă extrem de importantă la ședinta de grup din Senat. Prima decizie a fost luată deja în Comisia pentru Sănătate din Senat, condusă de profesorul Adrian Streinu-Cercel, care a avizat negativ acest proiect.

Prevenirea și combaterea consumului de droguri nu se rezolvă oferind libertatea copiilor și tinerilor la consum! Așa le dăm posibilitatea să cunoască efectele substanțelor halucinogene, iar specialiștii spun că este doar un pas până la alte droguri și mai periculoase.

Măsurile propuse de guvernul condus de Marcel Ciolacu trebuie susținute de toate forțele politice pentru că vorbim deja de o problema națională!

Sunt curioasă dacă deputații care au gândit acest proiect și-ar lăsa copiii adolescenți să consume cantitatea pe care ei o propun a fi legală și dacă s-ar simți confortabil știind asta. Nu cred că sunt mulți părinți în România care vor ca proprii copii să consume cu bună știință canabis!

Pot să înțeleg motivele pentru care în alte țări s-a trecut de la interzicerea totală la dezincriminare pentru posesia de cantități mici. Însă, cele mai multe cazuri au la bază nevoi medicale ale unor persoane, pentru că este dovedit științific efectul pozitiv al unei cantități mici de canabis în tratamentul unor boli. Însă, doar medicii pot prescrie astfel de tratamente și ele se administrează controlat, nu fiecare unde dorește și apoi iese în trafic sau la serviciu.

Sigur că putem analiza exemplele de succes din alte state și putem prelua anumite măsuri. Însă, nu trebuie să facem totul pe genunchi și să aducem mai mult haos.

România nu este pregătită pentru legalizarea consumului de droguri! Părinții se tem pentru viața copiilor lor. În București, de exemplu, 7 din 10 persoane cer înăsprirea legislației.", a transmis Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook.

⚠️ Susțin în totalitate votul ÎMPOTRIVA legalizării drogurilor dat în Comisia pentru Sănătate a Senatului României! ?...

Posted by Gabriela Firea on Wednesday, 6 September 2023

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea PSD legalizarea drogurilor
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close