Antena 3 CNN Politică Gafa făcută de Dacian Cioloș în timp ce își anunța demisia de la șefia USR

Gafa făcută de Dacian Cioloș în timp ce își anunța demisia de la șefia USR

Dacian Cioloș și-a depus, luni, mandatul de președinte al USR. Președinția va fi preluată de Cătălin Drulă, având în vedere că este vicepreședintele care a obținut cel mai mare număr de voturi la Congresul USR PLUS din 3 octombrie 2021.

Gafa făcută de Dacian Cioloș în timp ce își anunța demisia de la șefia USR
Sursa foto: hepta
de Gabriel Dano    |    07 Feb 2022   •   21:13

Cioloș a precizat că a demisionat de la șefia USR deoarece nu a avut parte de „complicitatea” Biroului Național. Deși Dacian Cioloș nu a realizat pe moment ce "grozăvie" a spus, în limba română, complicitate înseamnă participarea la săvârșirea unei infracțiuni sau ascunderea unei infracțiuni.

„Mi-am anunțat azi colegii că am decis să demisionez din funcția de președinte al USR, după ce Biroul Național a respins planul de revitalizare pe care l-am propus. E un plan care decurge firesc din propunerile pe care le-am făcut în campania internă din partid.

Atâta timp cât nu am avut în Biroul Național, organul de decizie executiv, susținere pentru acest plan, am considerat firesc și de bun-simț să-mi prezint demisia. Sensul pentru care am candidat la președinția partidului a fost să contribui la modernizarea partidului, de care acest partid are nevoie după fuziune. Pentru ca acest lucru să se întâmple, aveam nevoie și de susținerea și complicitatea Biroului Național”, a declarat Cioloș.

"Am considerat firesc și de bun simț să-mi prezint demisia, pentru că sensul pentru care am candidat pentru preşedinţia partidului a fost să contribui la modernizarea partidului", a spus Dacian Cioloş, adăugând că pentru asta avea nevoie de susținerea și complicitatea Biroului Național.

"Rămân în continuare în partid, rămân membru de partid", a mai spus el, luni, într-o declaraţie de presă.

Dacian Cioloș şi-a dat demisia. Cătălin Drulă e interimar

Potrivit lui Dacian Cioloş, "ar fi important să înceapă o dezbatere în partid legată de modificarea statutului".

"Sper eu ca forța aceea care a ținut viu USR PLUS, membrii să nu plece din partid și să rămână să continue să se bată pentru ca acest partid să se modernizeze", a adăugat Cioloş.

Fostul lider USR a explicat decizia

"Astăzi am prezentat... o deschidere a partidului față de mediul de afaceri, față de societate... Din păcate, nu am obținut azi această susținere... am decis să demisionez și să rămân membru de partid", a explicat Cioloș.

Vicepreședintele Cătălin Drulă va ocupa poziția de președinte USR cu statut de interimar până la organizarea unui nou congres. 

La Congresul extraordinar nu voi candida pentru funcția de președinte, a încheiat Dacian Cioloș.

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close