Antena 3 CNN Politică Garda Financiară, solicitată de comisia "Nemirschi" să verifice dacă a existat subcontractor ilegal în contractul de la Mediu

Garda Financiară, solicitată de comisia "Nemirschi" să verifice dacă a existat subcontractor ilegal în contractul de la Mediu

Garda Financiară, solicitată de comisia "Nemirschi" să verifice dacă a existat subcontractor ilegal în contractul de la Mediu
Sursa foto: Niocolae Nemirschi
11 Aug 2009   •   13:14

Comisia "Nemirschi" a solicitat, marţi, Gărzii Financiare, să efectueze un control la firma Best Advertising, care apare într-un raport al acestei instituţii ca posibil subcontractor în executarea contractului de 500.000 de euro încheiat de Ars Advertising cu Ministerul Mediului pentru promovarea Axei III din POS Mediu. Întocmirea raportului final al comisiei,fixată pentru ziua de stăzi a fost amânată, fiind necesare noi audieri a reprezentanţilor firmelor implicate dar şi lămuriri suplimentare din partea instituţiilor de control.În aceste condiţii, deputaţii au decis, în unanimitate, să ceară Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor prelunigirea termenului de depunere a raportului până pe 18 septembrie.

"Vă propun să cerem un control al Gărzii Financiare la Best Advertising & Consult, pentru ca, în lumina celor relevate de raportul Gărzii Financiare în urma controlului la Ars Advertising, să lămurim exact care a fost traseul banilor publici plătiţi de Ministerul Mediului", a cerut, la finalul şedinţei de marţi a comisiei "Nemirschi", deputatul PDL Sulfina Barbu, fost ministru al Mediului.
Propunerea a fost adoptată în unanimitate de membrii Comisiei, împreună cu ideea unei noi audieri a reprezentanţilor Ars Advertising, dar şi a celor de la Best Advertising, pentru a se clarifica rapoartele contractuale între cele două companii.
Comisia va mai solicita Consiliului Concurenţei - sesizat de ANRMAP să investigheze posibile asocieri deconcurenţiale între Ars Advertising şi Best Advertising - să trimită un delegat pentru audieri pentru a oferi unele lămuriri. De asemenea, comisia mai aşteaptă ca şi reprezentanţii Unităţii de Coordonare şi Verificare a Achiziţiilor Publice (UCVAP) şi ai ANRMAP să vină din nou la audieri, pentru a lămuri punctele de vedere divergente rezultate în urma investigării modului de atribuire a aceluiaşi contract.
Potrivit raportului întocmit de comisarii Gărzii Financiare în urma controlului făcut firmei Ars Advertising SA, firma Ars Advertising a cumpărat, printr-un alt contract, spaţiu media de la SC Best Advertising & Consult SRL din Bucureşti, după ce în prealabil, a primit prin încredinţare directă de la Ministerul Mediului contractul 3631 din 28 octombrie 2008, ce avea ca obiect difuzarea de spoturi publicitare pentru POS Mediu.
Valoarea totală a contractului era de 4.174.151,34 lei, însă, comisarii Gărzii Financiare susţin că Ars Advertising a plătit pentru spaţiul de reclamă cumpărat de la Best Advertising & Consult suma de 3.256.553,99 lei, bani care nu fuseseră achitaţi în totalitate la data controlului.
Ars Advertising a încheiat, în 15 decembrie 2008, un contract cu SC Best Advertising & Consult SRL, având ca obiect "difuzarea de către prestator a materialului publicitar pus la dispoziţie de către client, conform comenzilor lansate de client".
În aceeaşi zi, între cele două firme a fost încheiat actul adiţional numărul 1 la acest contract, "aferent campaniei media realizate pentru clientul Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile", se precizează în raportul Gărzii Financiare.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close