Antena 3 CNN Politică Geoană: Congresul PSD nu se amână decât dacă România va fi paralizată de ninsoare

Geoană: Congresul PSD nu se amână decât dacă România va fi paralizată de ninsoare

Geoană: Congresul PSD nu se amână decât dacă România va fi paralizată de ninsoare
Sursa foto: Mircea Geoanã
11 Feb 2010   •   16:34

Doar o zăpadă care să "paralizeze" România ar mai putea duce la amânarea Congresului de alegeri al formaţiunii social-democrate, programat în 20 februarie, a declarat joi, liderul PSD Mircea Geoană. El a reacţionat astfel la intenţia aripii Năstase-Iliescu de a propune o eventuală amânare a lucrărilor acestui for dacă vremea va fi nefavorabilă.
"Rămânem pe data de 20 februarie pentru Congres. Nu cred că vor fi condiţii meteo atât de dramatice încât să ne împiedice peste zece zile să avem un congres bine rânduit. Cred că ar fi o greşeală să amânăm. Dacă vine vreo zăpadă care să paralizeze România şi nu putem să-l facem, este altceva. Organizarea congresului a început şi cred că pe 20 februarie trebuie să tragem linie şi să mergem mai departe", a declarat Mircea Geoană.
El a respins existenţa unui curent care şi-ar dori amânarea organizării congresului de alegeri. "În acest moment o majoritate zdrobitoare, în Comitetul Executiv Naţional, a decis 20 februarie. Au fost şi colegi care au spus să facem congresul la termen, la sfârşitul lui 2010. Dar eu cred că este bine să întrerupem această opinie în contradictoriu, să ne aşezăm cu o echipă de conducere, cu un program politic şi să ne întoarcem la treburile noastre de partid" a explicat Geoană.
Liderul PSD s-a arătat mai nemulţumit de Adrian Năstase, preşedintele Consiliului Naţional, pe care l-a acuzat că-şi "încalcă atribuţiunile" de partid atunci când sugerează în ce condiţii şi în ce locaţie ar trebui să se organizeze Congresul formaţiunii social-democrate.
""Domnul Năstase este preşedintele Consiliului Naţional. Nu l-am întrebat, nu m-a interesat şi nu m-am băgat în organizarea Consiliului Naţional. Domnul Năstase va organiza CN-uri şi va avea tot dreptul să le organizeze cum doreşte, dar în clipa în care un preşedinte de CN spune preşedintelui de partid unde, în ce condiţii se organizează Congresul, care este apanajul meu şi al secretarului general, în clipa acea îşi depăşeşte atribuţiunil. Va fi organizat în condiţii identice cu cel organizat în 2006. Aceeaşi locaţie, aproximativ acelaşi număr de membri şi cel care era secretarul general la acea dată, domnul Mitrea, a propus acea locaţie. Astăzi, actualul secretar, domnul Dragnea, a propus o locaţie şi o normă de reprezentare", a declarat Geoană.
Liderul social-democrat apreciază că cei care nu doresc organizarea Congresului la Romexpo ar putea fi "superstiţioşi" şi să le fie "teamă" că Mircea Geoană ar putea câştiga un nou mandat de preşedinte.
El a afirmat că cei care vorbesc "pe la televizoare" că nu ar fi transparenţă în organizarea Congresului se înşeală.
"Sunt oameni cu state vechi în partid care spun pe la televizoare că s-ar putea întâmpla ca un Congres organizat sub preşedinţia lui Mircea Geoană să fie suspectat de lipsă de transparenţă. Niciodată nu se va întâmpla aşa ceva. Dacă cineva consideră că doresc un mandat lipsit de legitimitate, înseamnă că nu mă cunosc şi nu ne cunosc", a mai afirmat liderul PSD.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close