Antena 3 CNN Politică Geoană, enervat că i-a luat-o Boc înainte: Asumarea răspunderii guvernului pe educaţie, suflată de Băsescu premierului

Geoană, enervat că i-a luat-o Boc înainte: Asumarea răspunderii guvernului pe educaţie, suflată de Băsescu premierului

Geoană, enervat că i-a luat-o Boc înainte: Asumarea răspunderii guvernului pe educaţie, suflată de Băsescu premierului
Sursa foto: Mircea Geoanã
23 Iul 2009   •   13:53

Asumarea răspunderii Guvernului pentru legile educaţiei, o iniţiativă venită din partea premierului Emil Boc a iritat cercurile social-democrate, nemulţumite că PDL încearcă să mute în propria curte beneficiile de imagine dintr-un domeniu arondat PSD-ului. Liderul social-democrat, Mircea Geoană a criticat joi dur intenţia lui Boc, catalogând-o drept o acţiune de imagine, suflată la ureche premierului de către preşedintele Traian Băsecu.

"Mi se pare cel puţin penibil ca cel care recomandă pachetul de legi să fie fostul ministru Miclea, patronul spiritual de la Spiru Haret", a afirmat Geoană, adăugând că Psd nu este dispus să intre în acest joc electoral.

Potrivit lui Geoană, educaţia românească are nevoie de o reformă profundă, bazată pe o dezbatere serioasă cu implicarea Parlamentului şi a sindicatelor şi a celorlalţi factori decidenţi în domeniu.

În opinia preşedintelui PSD, angajarea răspunderii Guvernului pe legile educaţiei este folosită de Traian Băsescu şi Emil Boc într-o încercare de exploatare emoţională şi electorală a scandalului creat în jurul Universităţii Spiru Haret. Geoană şi-a criticat partnerul de guvernare pentru faptul că ar prelua fără a peria prin propriul filtru toate ideile sugerate de Cotroceni.

"Este acelaşi stil a lui Traian Băsescu cu care-i suflă la ureche domnului premier un nou exerciţiu de imagine. A asuma răspunderea pe un pachet atât de important este un gest mai degrabă electoral şi nu suntem dispuşi să intrăm într-un astfel de joc. Îl îndemn de domnul Boc să încerce să-şi intre în rolul de premier şi să nu mai ia instrucţiuni de la Traian Băsescu, să le aducă în guvern ca fiind ideile proprii" a susţinut Geoană.

În şedinţa BPN extraordinară convocată duminica trecută, liderul PSD cerea miniştrilor partidului să nu-i mai lase pe colegii din PDL de guvernare să confişte toate mesajele şi temele cu potenţial electoral şi să se implice mai mult în arogarea acţiunilor care pot aduce voturi partidului, susţin surse social-democrate. Anunţul lui Boc pe tema asumării răpunderii guvernamentale pe legile educaţiei arată că nu toţi miniştrii au digerat cum trebuie mustrările liderului de partid.
Guvernul intenţionează să finalizeze, până la 14 august, proiectele de legi privind reforma în educaţie, pe baza soluţiilor propuse de comisia prezidenţială condusă de profesorul Mircea Miclea, şi să îşi asume răspunderea în faţa Parlamentului pentru aceste legi, a anunţat miercuri, premierul Emil Boc. El a cerut miercuri partidelor care au semnat Pactul naţional pentru educaţie să îşi desemneze experţi care să contribuie la elaborarea acestor legi.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close