Antena 3 CNN Politică Geoană, nevoit să candideze individual: Nu am o listă, ci colegi care doresc să facă parte din echipă

Geoană, nevoit să candideze individual: Nu am o listă, ci colegi care doresc să facă parte din echipă

Geoană, nevoit să candideze individual: Nu am o listă, ci colegi care doresc să facă parte din echipă
Sursa foto: Mircea Geoanã
18 Feb 2010   •   16:41

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, şi-a depus, joi, candidatura pentru încă un mandat în fruntea partidului, fără a mai ataşa o listă cu nominalizările la celelalte funcţii de conducere, aşa cum acreditase că va proceda în ultimele zile. Liderul PSD a preferat să nu sufere umilinţa respingerii acestei liste de către secretariatul partidului condus de Liviu Dragnea, care a invocat actualul statut afalat în vigoare pentru a lua o astfel de decizie în cazul dosarului de candidatură depus de un alt coleg de partid, vicepreşedintele Cristian Diaconescu. Gestul lui Geoană de acceptare a depunerii uneib candidaturii individuale şi nu în bloc aşa cum dorise constituie o victorie psihologică pentru adversarii săi care speră ca mâine la CExN-ul partidului să impună păstarea candidaturilor inviduale în dauna votului pe liste deschise.
"Nu am o listă în spate, faptul că unii dintre colegii mei au specificat că doresc să facă parte din echipa mea mă onorează. (...) Colegii mei încă îşi depun candidaturile. Îmi rezerv dreptul, atunci când se încheie acest proces, să facem un anunţ cu privire la forma de echipă", a afirmat liderul PSD.

Întrebat dacă nedepunerea acestei liste, în condiţiile în care el a fost singurul dintre candidaţii la preşedinţie care a susţinut această cale de acţiune, ar însemna un pas înapoi, Geoană a a evitat un răspuns direct vorbind despre nevoia găsirii "unui echilibru" între coerenţa formulei de conducere şi dreptul delegaţilor de a alege.
El a menţionat că la Comitetul Executiv Naţional de vineri se vor relua în discuţie diversele propuneri de modificare a Statutului, inclusiv cea a candidaturilor pe liste.



Geoană a admis că depunerile de candidaturi se pot face doar pe prevederile actualului Statut. În ceea ce priveşte funcţia de prim-vicepreşedinte, pe care a susţinut-o ca variantă pentru modificarea Statutului, el a arătat că va păstra acest subiect "deschis" pentru Congres, inclusiv "propunerile" sale pentru această funcţie.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close