Antena 3 CNN Politică Geoană: Poate că Băsescu ar trebui să-l numească pe Vadim la DNA

Geoană: Poate că Băsescu ar trebui să-l numească pe Vadim la DNA

Geoană: Poate că Băsescu ar trebui să-l numească pe Vadim la DNA
06 Sep 2008   •   15:05

?Preşedintele României a lăsat să se înţeleagă că nu va accepta numirea doamnei Şerbănescu la DNA. Poate că o soluţie bună ar fi să-l numeacă pe Vadim, dacă tot s-au înnodat relaţii de prietenie acolo?, a declarat, sâmbătă Preşedintele PSD, Mircea Geoană, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Braşov. Declaraţia a fost făcută în contextul în care membrii CSM şi-au dat joi avizul negativ pentru numirea în funcţia de şef al DNA a Monicăi Şerbănescu, după propunerea acesteia de către ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu. Vineri, preşedintele Traian Băsescu a declarat că aşteaptă un răspuns de la ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, în cazul numirii noului şef al DNA.

Mircea Geoană a continuat precizând că ?este de neînţeles atacarea de către PD-L la Curtea Constituţională a legii care va ieşi din Parlament cu privire la numirea procurorilor în România de către CSM, ceea ce ar garanta o independenţă totală a justiţiei faţă de imixtiunea factorului politic?.

În opinia acestuia, ?trebuie să punem la adăpost Justiţia română de abuzul şi interesul factorului politic de a controla, folosi şi manipula Justiţia?, a declarat liderul PSD, Mircea Geoană.

Potrivit acestuia, PD-L şi PRM nu au suficienţi parlamentari pentru a iniţia o moţiune de cenzură sau o luptă în Parlament, motiv pentru care se tem şi de votul uninominal.

Substratul colaborării dintre PRM şi PD-L constă, de fapt, 'în uciderea votului uninominal, a adaugat Geoană. În opnia sa, şi liberalii se tem de uninominal, pentru că nu au 450 de candidaţi în partid, pentru colegii, la nivel naţional.



Antena3.ro

×
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close