Antena 3 CNN Politică Geoană: Preşedintele Băsescu vrea MAI pentru controlarea şi vicierea votului

Geoană: Preşedintele Băsescu vrea MAI pentru controlarea şi vicierea votului

Geoană: Preşedintele Băsescu vrea MAI pentru controlarea şi vicierea votului
Sursa foto: Mircea Geoanã
03 Sep 2009   •   12:35

Preşedintele Traian Băsescu încearcă să obţină controlul anumitor "pârghii de forţă" din zona MAI pentru "controlarea sau eventual vicierea" rezultatelor votului la prezidenţiale, a acuzat joi liderul PSD, Mircea Geoană la deschiderea şedinţei CEX a partidului. Preşedintele social-democrat a cerut colgilor de partid să se opună aceastei tentative şi să fie pregătiţi pentru acţiuni viitoare de bruscare"? a scenei politice, care ar viza transformarea PSD în ţapul ispăşitor pentru o eventuală rupere a coaliţiei.
"Trebuie să fim pregătiţi pentru acţiuni de bruscare a actualei situaţii politice şi la încercarea evidentă a actualului preşedinte de a transformare PSD în ţapul ispăşitor printr-o eventuală rupere a coaliţiei şi prin dorinţa aproape obsesivă de a prelua pârghiile financiare pe care le are deja, direct sau prin interpuşi, inclusiv pârghii de forţă, în special în zona MAI, pentru a putea să controleze şi eventual să vicieze rezultatul votului", a spus Geoană.
Preşedintele PSD a mai recomandat social-democraţilor să elaboreze o platformă electorală pentru candidatura sa la prezidenţiale capabilă să atragă susţinerea altor partide, parlamntare sau nu, în condiţiile în care se "simte un curent antibăsescian".
În acest moment, liderii PSD dezbat strategia pe care trebuie să o aplice partidul până la alegerile prezidenţiale în relaţia cu PDL şi guvernare. Deşi o serie de voci cer ieşirea partidului de la guvernare reclamând starea de subordonare şi tratamentul dur al PDL, mai ales în sfera decizională, mai marii social-democraţi par a a recomanda răbdare şi calm pentru a putea păstra controlul organizării alegerilor prin portofoliul Internelor.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close