Antena 3 CNN Politică Geoană: PSD va face ?tot ce depinde de el? pentru ca legea uninominalului să fie adoptată cât mai repede

Geoană: PSD va face ?tot ce depinde de el? pentru ca legea uninominalului să fie adoptată cât mai repede

Geoană: PSD va face ?tot ce depinde de el? pentru ca legea uninominalului să fie adoptată cât mai repede
16 Feb 2008   •   16:31

Preşedintele PSD, Mircea Geoană a dat asigurări că partidul pe care îl conduce va întreprinde ?tot ce depinde de el? pentru ca legea votului uninominal să fie aprobată în Parlament în cel mult două săptămâni. El a spus că alegerea parlamentarilor prin vot uninominal se va produce ?mai curând? decât se crede. Mircea Geoană nu a excus nici varianta alegerilor anticipate precizând că aceasta este ?o posibilitate pentru care trebuie să ne pregătim?. De altfel Geoană vede în devansarea alegerilor o soluţie la situaţia excepţională în care se află ţara.

Singurul partid care afirmă că nu este de acord cu introducerea votului uninominal este în continuare PRM. În schimb, reprezentanţii PNL au declarat că vor susţine proiectul de vot uninominal pentru care guvernul şi-a asumat răspunderea. Şi reprezentanţii Partidului Conservator, dar şi cei ai PD-L au acelaşi punct de vedere.

Preşedintele social-democrat a vorbit şi de necesitatea adoptării unei noi Constituţii care ar putea ajuta România în procesul său de reformare şi reaşezare pe piaţa europeană. În acest sens PSD optează pentru o Lege Fundamentală descentralizată şi pentru reorganizarea administrativă a teritoriului ţării. Potrivit lui Geoană, în perioada viitoare, PSD are în vedere "mize colosale", nu numai politice, pentru reaşezarea României în Europa.

PSD VREA SĂ GRĂBEASCĂ ADOPTAREA LEFII VOTULUI UNINOMINAL 

Antena3.ro

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close