Antena 3 CNN Politică Geoană, somat de partizanii lui Ponta să renunţe la candidatură după modelul Năstase

Geoană, somat de partizanii lui Ponta să renunţe la candidatură după modelul Năstase

Geoană, somat de partizanii lui Ponta să renunţe la candidatură după modelul Năstase
Sursa foto: Mircea Geoanã
16 Feb 2010   •   16:00

Social-democraţii timişoreni au prins aripi după anunţul lui Victor Ponta de candidatură la şefia partidului. Preşedintele PSD Timişoara, Sorin Grindeanu a cerut, în numele organizaţiei, retragerea lui Mircea Geoană din cursa pentru preşedinţia partidului după modelul lui Adrian Năstase şi alăturarea acestuia "proiectului Victor Ponta".
În opinia liderului timişorean, Victor Ponta poate să "aducă echilibru şi să ofere unitate" în PSD , situaţie care ar putea contribui la câştigarea alegerilor din 2012.
"Proiectul Victor Ponta este cel care poate să aducă echilibru şi să ofere unitate în PSD la nivel naţional şi poate să dea speranţe pentru viitor, pentru un proiect politic care, sper eu, în 2012 să ducă la câştigarea alegerilor locale şi generale. De aceea, facem apel la Mircea Geoană să urmeze modelul lui Adrian Năstase, să se retragă din competiţie şi să vină alături de proiectul Victor Ponta pentru a păstra unitatea în partid şi a da speranţe pentru viitor", a spus Grindeanu.
Potrivit liderului social-democraţilor timişoreni, majoritatea delegaţilor care vor mere la Congresul partidului susţin "proiectul Victor Ponta" şi nu un proiect garantat de Marian Vanghelie.
""Eu am făcut la nivel de Timişoara o consultare încă de săptămâna trecută şi Victor Ponta a ieşit câştigător cu majoritate de voturi. Timişoara susţine proiectul Victor Ponta şi nu susţine un proiect garantat Marian Vanghelie. Delegaţii PSD Timişoara au un mandat imperativ să îl susţină pe Victor Ponta, dar am vorbit şi cu alţi delegaţi din Timiş şi am convingerea că 90 la sută dintre aceştia vor merge pe varianta Victor Ponta", a spus Grindeanu.
Grindeanu i-a imputat lui Geoană alegerile pierdute în perioada în care acesta s-a aflat la conducerea PSD, precum şi alăturarea de imaginea lui Marian Vanghelie.
"Nişte alegeri pierdute şi înconjurarea şi alăturarea de imaginea lui Marian Vanghelie i-a dăunat şi îi dăunează. Îl respect (pe Marian Vanghelie - n.r.), a fost votat ca primar la Sectorul 5, dar nu cred că Marian Vanghelie poate fi un purtător de cuvânt la nivel naţional. Părerea mea, şi nu doar a mea, este că fiecare trebuie să fie la nivelul unde aduce beneficiile cele mai mari pentru partid şi credem că Marian Vanghelie face mai multe deservicii partidului decât servicii", a afirmat Grindeanu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Generalul Florian Coldea, audiat de procurorii DNA în calitate de suspect
x close