Antena 3 CNN Politică Grindeanu: Dacă moțiunea PSD împotriva propriului guvern trece, ajungem la mâna lui Iohannis

Grindeanu: Dacă moțiunea PSD împotriva propriului guvern trece, ajungem la mâna lui Iohannis

Grindeanu: Dacă moțiunea PSD împotriva propriului guvern trece, ajungem la mâna lui Iohannis
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    18 Iun 2017   •   19:51

Premierul Sorin Grindeanu crede că moţiunea de cenzură ''cu siguranţă'' nu ar trece şi le-a transmis colegilor săi din PSD să fie conştienţi de faptul că orice vot în favoarea acesteia înseamnă mai puţină putere pentru partid şi mai multă putere pentru preşedintele Klaus Iohannis. 

"Există suficienţi colegi acum în PSD care nu sunt de acord cu modul în care Liviu Dragnea conduce PSD şi faptul că votăm o moţiune împotriva propriului guvern. Cu siguranţă nu ar trece. Ştiu că sunt suficienţi de mulţi oameni responsabili care ştiu că nu-şi pot da jos de la guvernare propriul partid. Cred că e extrem de important să facem această precizare. Vreau ca toţi colegii mei să fie conştienţi că dacă moţiunea de cenzură ar trece, atunci vom ajunge la mâna preşedintelui Klaus Iohannis. Eu lucrurile acestea le-am spus în CEx. Vreau să fie conştienţi toţi colegii mei că fiecare bilă pe care o vor băga în urnă în favoarea moţiunii înseamnă mai puţină putere pentru PSD şi mai multă putere pentru preşedintele Klaus Iohannis", a declarat premierul Grindeanu duminică, la Palatul Victoria. 

Grindeanu a amintit că în 2015 PSD a mers la Cotroceni cu propunerea Liviu Voinea prim-ministru şi a fost desemnat Dacian Cioloş, iar apoi, în decembrie 2016, Liviu Dragnea a încercat să fie el premier, dar nu s-a putut şi a mers cu propunerea Sevil Shhaideh - refuzată de şeful statului. 

"Există toate motivele să cred că acest lucru s-ar întâmpla din nou. Există riscul deloc dorit să ajungem la alegeri anticipate. În acel moment toată munca sutelor de mii de membri PSD pentru câştigarea alegerilor va fi pierdută şi o vom lua de la capăt. Eu îmi doresc să avem stabilitate în România şi acest lucru să existe şi în PSD. Doar un scaun de bucătărie nu poate înţelege că ţara noastră are în faţă o mare oportunitate atât politică, cât şi economică. Trebuie să fim abili şi să valorificăm această oportunitate", a subliniat Grindeanu. 

Premierul a reafirmat faptul că în zilele următoare va avea întâlniri, ''într-un mod transparent şi deschis'', pentru discuţii de susţinere cu alte formaţiuni politice.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close