Antena 3 CNN Politică Guvernul Cîțu, în fața moțiunii de cenzură. PSD mai are nevoie de 20 de voturi pentru a dărâma Executivul

Guvernul Cîțu, în fața moțiunii de cenzură. PSD mai are nevoie de 20 de voturi pentru a dărâma Executivul

Zi extrem de importantă pentru Guvernul României. În doar câteva ore vom afla soarta cabinetului condus de Florin Cîțu, care se află în fața votului pe moțiunea de cenzură, „România eșuată. Recordul fantastic al guvernului Cîţu”.

Guvernul Cîțu, în fața moțiunii de cenzură. PSD mai are nevoie de 20 de voturi pentru a dărâma Executivul
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    29 Iun 2021   •   08:00

De doar 20 de voturi mai are nevoie Partidul Social Democrat ca să poată dărâma Executivul. 

Președintele PNL a declarat că parlamentarii coaliției vor sta în bănci și nu vor vota. 

”Niciun parlamentar al Partidului Național Liberal nu va vota moțiunea de cenzură. La nivelul coaliției, s-a hotărât, ca să nu existe niciun fel de problemă și de dubiu legate de exercitarea votului, ca parlamentarii din arcul guvernamental să fie prezenți, dar să nu voteze. Obiectivul nostru este să nu ia niciun vot de la parlamentarii din cadrul coaliției de guvernare”, a declarat Ludovic Orban.

Inițial, Dan Barna a declarat că USR Plus va vota împotriva moțiunii. 

”Parlamentarii USR Plus vor participa la moțiunea de cenzură, vom vota împotriva moțiunii, nu e niciun fel de echivoc aici”. 

Câteva zeci de minute mai târziu, s-a răzgândit.

”În momentul în care am discutat cu colegii de la UDMR și au spus că vor rămâne în bănci, atunci am luat și noi decizia să rămânem în bănci astfel încât să nu fie niciun fel de echivoc”.

AUR va vota moțiunea de cenzură

Copreședintele AUR, George Simion a anunțat că formațiunea sa politică va vota moțiunea de cenzură. Dar că în spate se află un alt motiv decât acela de a susține PSD în acest demers. 

”AUR va vota și se va alătura oricărui demers pentru a înlătura acest guvern. Așa că noi mâine nu votăm moțiunea PSD, ci votăm înlăturarea Guvernului Cîțu”. 

Anca Dragu nu are emoții cu privire la moțiunea de cenzură

Președintele Senatului, Anca Dragu, a declarat că nu are emoții în legătură cu moțiunea de cenzură depusă de social democrați împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu. 

”Nu am niciun fel de emoții. Eu sunt ferm convinsă că această coaliție funcționează. Am ascultat prezentarea moțiunii și este extrem de superficială”. 

De cealaltă parte, PSD face tot ce este posibil ca moțiunea să ducă la dărâmarea Guvernului. Ba mai mult, la nivelul partidului, se vorbește despre ideea alegerilor anticipate. 

”Vom face toate eforturile, pe toate planurile, vom sta de vorbă cu toată lumea, noi suntem hotărâți ca moțiunea să treacă mâine. Avem moțiune, poate să cadă Guvernul, putem face alegeri anticipate dacă este voință politică”, a declarat Radu Oprea, purtător de cuvânt PSD. 

Pentru a  reuși să dărâme Guvernul condus de Florin Cîțu, PSD mai are nevoie de 20 de voturi. 

×
Subiecte în articol: motiune de cenzura
Parteneri
Horoscop 1-15 octombrie, cu Cristina Demetrescu. Atenţie la eclipsă!
x close