Antena 3 CNN Politică Cum va arăta Guvernul PNL - UDMR - USR PLUS

Cum va arăta Guvernul PNL - UDMR - USR PLUS

Luptă pe funcții între liderii Partidului Național Liberal, USR PLUS și UDMR. Membrii viitoarei coaliții aflate la guvernare vor să adauge ministere noi ca să apuce fiecare câte ceva. Desigur, cearta cea mai mare este legată de ministerele cu bani, cele care au rol decisiv pentru împărțirea bugetelor. Astfel, fiecare dintre formațiunile politice își dorește unul dintre aceste portofolii.

Cum va arăta Guvernul PNL - UDMR - USR PLUS
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    10 Dec 2020   •   14:50

Cei de la Partidul Național Liberal își doresc să spargă două dintre ministere, astfel: 

- Ministerul Economiei și Energiei

- Ministerul Turismului și Mediului de Afaceri

- Ministerul Transporturilor

- Ministerul Comunicațiilor

Pe de altă parte, cei de la USR își doresc o împărțire mai puternică, ceea ce ar conduce la creșterea numărului de ministere de la 16, cât este acum, la 20. Astfel, propunerea acestora este ca 2 ministere să devină 6.

- Ministerul Economiei

- Ministerul Energiei

- Ministerul Turismului

- Ministerul IMM-urilor

- Ministerul Transporturilor

- Ministerul Comunicațiilor

Sunt interesante și propunerile pe care partidele le au pentru fiecare minister în parte. Pentru Ministerul Afacerilor Interne se pare că sunt propuși Marcel Vela, actualul ministru, dar și prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan. 

Ministerul Afacerilor Externe ar urma să rămână tot la Partidul Național Liberal, Bogdan Aurescu fiind propunerea pentru acest portofoliu. 

La Ministerul Justiției, în momentul de față, sunt trei propuneri: Stelian Ion, de la USR, Cătălin Predoiu, de la PNL și Iuliana Scântei. Liberalii nu vor însă să renunțe cu niciun chip la acest minister. 

La Ministerul Finanțelor este propus Claudiu Năsui, din partea USR, însă și cei de la PNL au o propunere, în persoana lui Bogdan Huțucă. 

În ceea ce privește Ministerul Sănătății, este un portofoliu dorit de toate cele trei formațiuni politice. Astfel, propunerea PNL pentru Sănătate este Nelu Tătaru, propunerea USR este Vlad Voiculescu, iar UDMR, Cseke Attila. 

La Ministerul Muncii, PNL îl propune pe Dan Vâlceanu, iar USR pe Cristian Seidler. 

Pentru Ministerul Educației, propunerea vine doar din partea USR și anume Ștefan Pălărie.  

La Ministerul Transporturilor, liberalii îl vor în continuare pe Lucian Bode, însă cei de la USR îl propun pe Cătălin Drulă. 

Pentru Ministerul Agriculturii sunt, în acest moment, două propuneri, ambele din partea PNL: Adrian Oros și Emil Dumitru. 

Iar Ionuț Moșteanu este singura propunere, venită din partea USR, pentru Ministerul Dezvoltării

 

×
Subiecte în articol: guvern propuneri ministere
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close