Antena 3 CNN Politică Guvernul a adoptat proiectele de legi pe care îşi va asuma răspunderea în Parlament

Guvernul a adoptat proiectele de legi pe care îşi va asuma răspunderea în Parlament

Guvernul a adoptat proiectele de legi pe care îşi va asuma răspunderea în Parlament
Sursa foto: boc
30 Mai 2010   •   23:11

Executivul a adoptat duminică, în şedinţa de guvern, proiectele legilor prin care sunt reduse salariile, pensiile şi alte prestaţii sociale, potrivit acordului cu FMI. Guvernul îşi va asuma răspunderea pe aceste legi în faţa Parlamentului la începutul lunii iunie.

?Dacă în urma angajării răspunderii se iniţiază o moţiune de cenzură şi ea trece, guvernul este demis şi actele nu se adoptă? a declarat Emil Boc duminică.

Printre măsurile prevăzute în pachetul d elegi se numără reducerea salariilor în domeniul bugetar cu 25%, scăderea pensiilor cu 15% dar şi tăierea unor ajutoare sociale.

?Suntem nevoiţi să propunem aceste legi datorită suprapunerii nefericite a două crize majore în România: o criză internă legată de deficitul structural şi una externă, cea mai gravă de până acum. România din nefericire consumă mai mult decât produce şi nu de azi, nu de mâine. Necazul este că şi banii pe care îi producem nu sunt cheltuiţi în direcţia producerii de locuri de muncă, investiţii? a spus premierul.

Sindicaliştii au anunţat greve pentru 31 mai şi 1 iunie şi vor organiza chiar şi un lanţ uman în jurul Parlamentului, în ziua asumării răspunderii.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Boc FMI guvern
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close