Antena 3 CNN Politică Guvernul a aprobat 39 de amendamente la legea salarizării unitare

Guvernul a aprobat 39 de amendamente la legea salarizării unitare

Guvernul a aprobat 39 de amendamente la legea salarizării unitare
Sursa foto: Guvern
13 Sep 2009   •   11:51

Guvernul s-a reunit în şedinţă extraordinară duminică, la ora 10.00. Guvernanţii au discutat amendamentele la legile pe care Executivul îşi va asuma răspunderea marţi în faţa Parlamentului. Într-o şedinţă de cinci ore, executivul a decis să accepte 34 din 300 de amendamente la legea de reorganizare a agenţiilor şi 39 din cele aproximativ 780 de amendamente la legea salarizării unitare.

În ceea ce priveşte legea salarizării unitare, au fost modificaţi coeficienţii pentru funcţii ale parlamentarilor. De exemplu, un secretar al Camerei Deputaţilor sau al Senatului va avea coeficientul 9,25, în loc de 8,20, cât se stabilise anterior, o creştere destul de mare, ţinând cont de faptul că Guvernul a declarat că nu va majora salariile la vârful grilei.

Sâmbătă, negocierile cu sindicaliştii par să se fi încheiat într-un ton bun. Textul legii salarizării unitare, va putea fi modificat până pe 30 iunie, anul viitor.

Şi în urma acestei runde de negocieri, sindicaliştii s-au ales cu promisiuni. Discuţiile s-au purtat pe un ton dur. Sindicaliştii spun că Guvernul le-a atras atenţia că firul e întins la maximum. Executivul spune că se va înfiinţa o comisie interministerială, din care să facă parte şi reprezentanţi ai sindicatelor, care să lucreze până la 30 iunie 2010 la modificarea legii de salarizare. Totuşi, sindicaliştii nu renunţă la pichetarea parlamentului, programată pentru data de 15 septembrie.

Guvernul se ţine tare: nu amână asumarea răspunderii pe cele trei legi şi cere ca bugetarii să renunţe la grevă.

Antena 3

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close