Antena 3 CNN Politică Iaşi: Băsescu e huiduit de Ziua Unirii şi gafează

Iaşi: Băsescu e huiduit de Ziua Unirii şi gafează

Iaşi: Băsescu e huiduit de Ziua Unirii şi gafează
24 Ian 2008   •   10:51

Preşedintele Traian Băsescu nu a mai avut parte de o primire triumfătoare la Iaşi. Fiind prezent aici la manifestările prilejuite de împlinirea a 149 de ani de la Unirea celor două Principate, Băsescu a fost primit de mulţimea din Piaţa centrală cu fluierături. Oamenii l-au huiduit pe preşedinte atunci când acesta a încercat să-şi înceapă discursul de la această manifestare. Surprins de reacţia mulţimii, Băsescu i-a acuzat pe manifestanţi că încearcă să politizeze evenimentul. "Politizaţi o sărbătoare a moldovenilor!", le-a spus preşedintele celor din Piaţă.

După acest moment, Traian Băsescu a reuşit totuşi să-şi ţină discursul dedicat Unirii, vorbind în special de abilitatea politică a lui Alexandru Ioan Cuza.

BĂSESCU HUIDUIT LA IAŞI

La un moment dat, probabil enervat de reacţia mulţimii, Băsescu a gafat. El a anunţat că în acest an se sărbătoresc 159 de ani de la Unire, în loc de 149 de ani. Practic, preşedintele a schimbat cu zece ani momentul Unirii Moldovei cu Ţara Românească.

'49, '59... BĂSESCU GAFEAZĂ - SPUNE CĂ SE ÎMPLINESC 159 DE ANI DE LA UNIRE, ÎN LOC DE 149

La manifestări a fost prezent şi premierul Călin Popescu Tăriceanu, care în schimb nu a fost huiduit de manifestanţi atunci când şi-a susţinut discursul. Totuşi, atunci când au fost prezentaţi mulţimii toţi oamenii politici prezenţi la această manifestare, oamenii i-au huiduit pe aceştia.

Cei doi, premierul şi preşedintele, au fost la această manifestare din nou alături după o lungă perioadă, timp în care "războiul dintre Palate" i-a ţinut deoparte.

Referitor la huiduirea de către mulţime a preşedintelui Traian Băsescu, o parte din cititorii Antena3.ro care au comentat la această ştire susţin că şeful statului a fost fluierat de membrii PNL aflaţi în piaţă. Astfel, un cititor care se semnează Vlad spune că a fost în piaţă şi că acolo erau mai mulţi membri ai PNL Iaşi care l-au huiduit pe preşedinte.

Antena3.ro

×
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close