Antena 3 CNN Politică Iliescu, acuzat de "acte împotriva revoluţiei". Mărieş cere retragerea certificatului de revoluţionar

Iliescu, acuzat de "acte împotriva revoluţiei". Mărieş cere retragerea certificatului de revoluţionar

Iliescu, acuzat de "acte împotriva revoluţiei". Mărieş cere retragerea certificatului de revoluţionar
Sursa foto: Ion Iliescu
29 Apr 2010   •   14:18

Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieş, a depus joi, o cerere la Secretariatul de Stat pe Problemele Revoluţionarilor, pentru retragerea certificatelor de revoluţionar deţinute de Ion Iliescu şi de cinci generali, acuzaţi că ar fi făcut "acte împotriva revoluţiei".

Doru Mărieş a declarat că a depus o cerere pentru retragerea certificatelor de revoluţionar deţinute de Ion Iliescu, precum şi de alţi cinci generali, printre care şi Dumitru Iliescu.

Preşedintele asociaţiei şi-a justificat solicitarea în baza unui document, un jurnal de luptă al armatei, aflat în dosarul Revoluţiei, din care ar reieşi că cele şase persoane vizate de demersul său au "făcut acte împotriva revoluţiei".

Teodor Mărieş mai are ceva de împărţit cu fostul şef de stat. El i-a cerut deja în instanţă lui Ion Iliescu, daune de un milion de ruble ruseşti pentru "declaraţii insultătoare cu conţinut calomnios" şi condamnarea la "dezdăunare". Procesul va începe la 14 mai la Tribunalul Bucureşti.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close