Antena 3 CNN Politică Iliescu: Johannis "un om echidistant", Băsescu ar trebui să ţină cont de opţiunea Opoziţiei

Iliescu: Johannis "un om echidistant", Băsescu ar trebui să ţină cont de opţiunea Opoziţiei

Iliescu: Johannis "un om echidistant", Băsescu ar trebui să ţină cont de opţiunea Opoziţiei
Sursa foto: Ion Iliescu
14 Oct 2009   •   11:06

Primarul Sibiului, Klaus Johannis "întruneşte percepţia unui om echidistant", astfel că dacă şeful statului ar avea raţiune, ar ţine cont de opţiunea Opoziţiei, a susţinut miercuri, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu. Totuşi, Iliescu a recunoscut că PSD este dispus să lase o portiţă de comunicare şi cu PDL, deşi e straniu că Emil Boc are încă susţinere pentru a fi premier.
Întrebat de ce este Klaus Johannis sprijinit ca premier independent, Iliescu a explicat că acesta "întruneşte această percepţie a unui om echidistant şi ceea ce este important acum, când nu mai avem un Guvern legitim şi se apropie alegerile prezidenţiale, să existe un Guvern care să asigure alegeri echitabile, plus să gestioneze treburile curente până la finele anului".
Liderul social-democrat a subliniat că în prag de alegeri prezidenţiale nu se mai poate pune problema unui guvern de lungă durată, ci de un Executiv care să gestioneze temporar treburile ţării şi să asigure alegeri prezidenţiale echitabile
"Acum nu se pune problema unui Guvern de mandat lung. E o situaţie de criză guvernamentală, acest Guvern nu poate să mai gestioneze treburile şi să asigure alegeri echitabile, e problema cheie a momentului şi la acest moment este nevoie şi este punctul de vedere care s-a desprins dintr-o majoritate parlamentară, de un Guvern care să poată asigura în condiţii normale, echitabile, alegerile prezidenţiale. Noul preşedinte îşi va intra abia în funcţiune cu misiunea sa de a relua nişte consultări şi de a deschide o discuţie pe această temă", a spus Iliescu, citat de RFI.
Preşedintele de onoare al PSD a apreciat că dacă Traian Băsescu ar avea raţiune, ar trebui să ţină cont de opţiunea Opoziţiei. "Dacă ar avea raţiune, ar trebui să ţină cont, dar sigur, pot fi tot felul de surprize", a spus Iliescu.
Iliescu a explicat şi de ce PSD nu ar trebui să închidă uşa PDL-ului. "Din motive de relaţii civilizate. Deja ei s-au desprins de restul, îşi susţin în continuare propriul premier, ăsta este lucrul mai straniu, un premier care a căzut printr-o moţiune de cenzură, decenţa ar impune să se abţină de la aşa ceva" a arătat liderul de onoare social-democrat.

Antena3.ro

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close