Antena 3 CNN Politică Interzis pentru Năstase pe şantierul Bechtel: Liderul PSD îl acuză pe Berceanu că urmează ordinele lui Băsescu

Interzis pentru Năstase pe şantierul Bechtel: Liderul PSD îl acuză pe Berceanu că urmează ordinele lui Băsescu

Interzis pentru Năstase pe şantierul Bechtel:  Liderul PSD îl acuză pe Berceanu că urmează ordinele lui Băsescu
Sursa foto: Adrian Nãstase
01 Iul 2009   •   14:26

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD Adrian Năstase şi mai mulţi lideri social-democraţi nu li s-a permis accesul miercuri, pe şantierul Autostrăzii Transilvania pe motiv că nu au autorizare de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADR), unde şef este tocmai social-democratul Cristian Duică. Prilejul a fost folosit de Năstase pentru a sugera că în spatele acestei atitutdini, s-ar afla ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, şi preşedintele Traian Băsescu.
Însoţit de şeful Departamentului de Transport al PSD, senatorul Sorin Bota, şi liderii PSD Cluj, Năstase a încercat să viziteze astăzi neoficial stadiul lucrărilor pe şantierul Autostrăzii Transilvania, dar au fost împiedicaţi de un angajat al companiei Bechtel, care le-a comunicat că nu au voie să intre în lipsa unui aviz din partea CNADR.

"Ar trebui să aveţi o aprobare de la Compania Naţională de Autostrăzi. În momentul în care ei vă dau acest lucru, atunci se poate intra?, i-a spus lui Năstase un reprezentant Bechtel.

În faţa presei adunate cu această ocazie, Adrian Năstase a susţinut că interdicţia ar fi fost dispusă de ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.
"Poate se construieşte aici o uzină nucleară şi noi nu ştim. Mi se pare incalificabil. Cei care au dat instrucţiunile sunt ministrul Radu Berceanu şi cei de la CNADNR, iar cei de la Bechtel nu au avut ce să facă. Mi se pare inamical şi incorect din punct de vedere politic ceea ce a făcut Berceanu, sunt convins că la instrucţiunile primului ministru Traian Băsescu", a declarat Năstase.
Preşedintele Conisliului Naţional al PSD şi-a concentrat rapid atacul asupra şefului statului, acuzându-l că se comportă ca un adevărat prim-ministru, în timp ce premierul Emil Boc pare că ?nu îi este foarte clară propria fişă de activitate?.
"În momentul în care intră la Guvern când vrea, când stabileşte ce vrea, ce rost mai are Guvernul ? A stabilit pactul pentru educaţie şi cel pentru sănătate la Cotroceni, iar acuma am auzit că vrea un pact pentru agricultură, tot la Cotroceni", a spus Năstase.
Deputatul PSD a criticat şi episodul vizitei inopinate efectuate de Traian Băsescu la o întâlnire a constructorilor de drumuri de la sediul Ministerului Transporturilor
?A promis că va da miliarde către prietenii săi ca să facă asfaltări. Eu cred că fişa postului de premier nu este foarte clară şi cred că nici lui Emil Boc nu îi este forte clară propria fişă de activitate. Eu credeam că primul ministru se ocupă de lucrurile astea? a comentat Năstase asigurările date de Băsescu constructorilor că-şi vor primi de la stat sumele restante pentru contractele obţinute.

Năstase a mai acuzat tergiversările lucrărilor la Autostrada Transilvania. "Din răzbunare politică, numai că era un proiect pornit de guvernul PSD au dorit să-l blocheze. Iată cei care suferă sunt românii care, eventual vor avea 42 de km pe autostrada Bechtel, faţă de albanezi care au deja 62 km."

Înainte de a pleca de la intrarea în şantierul Autostrăzii Transilvania, Adrian Năstase a pozat în faţa presei lângă un semn de circulaţie ?Interzis?, afirmând că ?asta îi aşteaptă? pe români. ?Dragi români, asta vă aşteaptă. Interzis! Asta este democraţia pe care o promovează PDL-ul. Sunt absolut convins că în această zonă a libertăţi, aici în Ardeal, veţi aprecia aşa cum se cuvine acest final de mandat a lui Traian Băsescu?, a mai afirmat preşedintele CN al PSD.

Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă un nou ciclon care ameninţă România
x close