Antena 3 Politică Învăţăturile lui Vanghelie către copiii de grădiniţă: Dacă ne supără cei de la presă, îi batem

Învăţăturile lui Vanghelie către copiii de grădiniţă: Dacă ne supără cei de la presă, îi batem

07 Mai 2011   •   10:19
Învăţăturile lui Vanghelie către copiii de grădiniţă: Dacă ne supără cei de la presă, îi batem
Sursa foto: Foto: INTACT Images

Dacă ne supără cei de la presă, îi batem. Dar doar dacă ne supără! Sunt învăţăturile lui Marian Vanghelie, pentru copiii de grădiniţă! Vanghelie l-a plimbat prin Ferentari pe Hannes Swoboda, vicepreşedintele socialiştilor din parlamentul european. Şi s-a adaptat la realităţile zonei!

Vanghelie l-a invitat pe Swoboda la Bucureşti pentru a discuta despre noua strategie privind problematica romilor la nivel european, el exprimându-şi, în faţa vicepreşedintelui grupului socialist din PE, speranţa ca administraţia publică locală să fie inclusă în această strategie şi ca unul dintre proiectele importante să se facă în Sectorul 5.
  
"Încercăm să avem sprijinul vicepreşedintelui Swoboda pentru a obţine bani europeni - acum vrem să dovedim ce am reuşit să facem - şi ca să ne susţină ca administraţia locală să fie inclusă în viitoarea strategie. Sunt cu paşi mărunţi. Nimic nu se poate face rapid", le-a spus Vanghelie jurnaliştilor în faţa grădiniţei de copii nr. 54 "Mihai Eminescu" de pe Calea Ferentari.
   
Împreună cu Swoboda, Vanghelie a vizitat sălile în care copii romi stăteau alături de copii români şi i-a prezentat oficialului european facilităţile pe care le-a adus în grădiniţă, cea mai importantă fiind un laborator cu 12 calculatoare dotate cu acces la internet.

După vizitarea grădiniţei, un ansamblu de copii romi preşcolari, în costume tradiţionale, a prezentat un dans specific, după care au purtat un dialog cu oaspeţii lor.
   
Vanghelie s-a împrietenit repede cu copiii, care cunoşteau faptul că este primar.
   
"Am venit aici cu domnul Swoboda să ne ajute - e un om foarte important - să schimbăm puţin faţa cartierului ăsta al nostru. Să rămână aşa, că suntem cei mai buni la bătaie, da? Avem cele mai frumoase fete, dar să schimbăm puţin zona, un pic, să nu mai zică cei de la presă că, dacă vin aici pe la noi, rămân fără inel, da? Că nu e aşa. Când vin, le dăm cadou un inel sau un ceas numai pentru faptul că au trecut pe la noi prin cartirer, da? Şi dacă ne supără îi şi batem! Dar doar dacă ne supără!", le-a spus Vanghelie râzând copiilor.

 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close