Antena 3 Politică Când va fi învestit noul Guvern. Nicolae Ciucă: "Vom trece la treabă din prima clipă"

Când va fi învestit noul Guvern. Nicolae Ciucă: "Vom trece la treabă din prima clipă"

de Silvia Preda    |    23 Noi 2021   •   19:27
Când va fi învestit noul Guvern. Nicolae Ciucă: "Vom trece la treabă din prima clipă"
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc joi în şedinţă comună, de la ora 10.00, pentru învestirea noului Guvern.

Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc joi în şedinţă comună, de la ora 10.00, pentru învestirea Guvernului Ciucă, au decis Birourile permanente ale celor două Camere.

Conducerea Parlamentului a mai decis, în şedinţa de marţi seara, ca audierile miniştrilor propuşi în viitorul Guvern PNL - PSD - UDMR să aibă loc miercuri, în comisiile de specialitate.

Votul pentru învestirea Guvernului, în plenul reunit al celor două Camere, va avea loc joi

"Mai mult ca sigur că joi va fi şi depunerea jurământului", a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu. 

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a depus lista cabinetului și programul de guvernare la Parlament 

”Am depus programul de guvernare al coaliţiei. El se bazează pe principiile de rezilienţă, stabilitate, transparenţă, echitate şi eficienţă. El are în centru cetăţeanul român şi în acest sens vor fi luate următoarele măsuri principale.

E pentru prima oară când sumele alocate pentru investiţii vor fi în procentul de 7% din PIB”, a spus premierul desemnat.

Măsurile pregătite de Guvernul Ciucă pentru populaţie. Românii primesc bani pentru maşină de familie 

Părinţii cu trei copii ar putea fi scutiţi de plata contribuţiei la sănătate. Fraţii majori sau bunicii vor putea încasa indemizaţia de creştere a copilului dacă mama sau tatăl se întorc la muncă. Iar românii vor obţine bani pentru a-şi cumpăra maşină de familie. Sunt câteva dintre măsurile propuse de Guvernul Ciucă în programul de guvernare.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close