Antena 3 CNN Politică Iohannis a rămas fără casa din centrul Sibiului. Băsescu rămâne cu vila din Mihăileanu

Iohannis a rămas fără casa din centrul Sibiului. Băsescu rămâne cu vila din Mihăileanu

Iohannis a rămas fără casa din centrul Sibiului. Băsescu rămâne cu vila din Mihăileanu
Sursa foto: Foto: VideoNews
19 Apr 2016   •   22:20

Administraţia Prezidenţială anunţă că preşedintele Klaus Iohannis va returna banii obţinuţi din închirierea casei din centrul Sibiului, după comunicarea deciziei Curţii de Apel Braşov.

''Domnul Klaus Iohannis a luat act de rectificarea Cărţii Funciare numărul 9331 Sibiu, în sensul radierii unor drepturi cu privire la imobilul care a făcut obiectul deciziei civile a Curţii de Apel Braşov. În contextul juridic creat, domnul Iohannis respectă pe deplin hotărârea justiţiei şi, fără nicio îndoială, va returna de îndată sumele care i-au fost virate în baza contractului de închiriere, începând cu data comunicării deciziei civile a Curţii de Apel Braşov", transmite Administraţia Prezidenţială.

Între timp, Traian Băsescu nu dă niciun semn că ar vrea să returneze statului celebra casă din Mihăileanu.

Subiectul a fost dezbătut în Ediția Specială realizată marți de Radu Tudor.

Președintele Grupului pentru Investigații Politice, Mugur Ciuvică, a făcut comparația între fostul președinte și actualul președinte și a arătat că este o diferență de atitudine.

“Diferențe există, pentru că nimeni nu poate să îl bată pe Băsescu la nesimțire. Evident că nu are voie de acea vilă, nu a locuit nicio zi în acea casă, tot timpul a fost goală, sau o fi folosit-o Băsescu pentru nu știu ce alte întâlniri. Altfel, familia nu a locuit niciodată acolo. Dacă nu ține bani, poate ține așternuturi acolo. Deci nu a stat niciodată acolo și cu toate astea, a păstrat-o. Domnul Iohannis a dat dovadă de bun simț. Chiar și de ochii lumii, dar a făcut-o.”

Liberalul Ben-Oni Ardelean a explicat că problema cu casa din Mihăileanu nu este doar o chestiune imorală, dar și ilegală.

"Eu m-am exprimat deseori pe această speță, sigur, nu am văzut acte, nu știu rechizitoriul, dar dacă această cumpărare a fost făcută de bună credință, nu văd problema morală a președintelui Iohannis. Nu reiese niciunde că domnul președinte ar fi știut. Dincolo de asta, dacă legalitatea spune altceva și trebuie să cedeze casa, asta e altă chestiune. E meci închis. Dincolo de asta, domnul Băsescu a dat dovadă pe tot timpul mandatului de foarte multă aroganță, nesimțire, lipsă de respect față de oameni, oameni de sub el, de lângă el, colaboratori. Așadar, o aroganță în plus nu cred că ne mai miră la domnul Băsescu. Ceea ce este supărător pentru mine ,ca cetățean este că încă nimeni nu i-a găsit de hac în această chestiune care este nu doar imorală, dar și ilegală."

Social-democratul Șerban Nicolae 

"Ghinion! Dincolo de replica aceasta, de ani de zile, Primăria București nu introduce o acțiune civilă de anulare a actelor care țin de vila din Mihăileanu. Cauza de la Sibiu a fost un proces civil. Același lucru putea să îl facă și Primăria București, fără să fie ținută pe loc de imunitatea președintelui României. Trebuia măcar să încerce. Să spună instanța că nu trebuie să dea casa Băsescu înapoi. Primăria nu a făcut nici măcar plângere penală. Cât despre casa de la Sibiu, să nu se supere domnul Iohannis, nu stă în picioare nimic. Instanța de recurs de la Brașov arată că încă din 2005 actul care a stat la baza dobândirii acestui imobil era nul. Acuma că domnul Iohannis dă înapoi chiria din ultimele luni, este o sfidare." 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close