Antena 3 Politică De ce a pierdut Iohannis casa din centrul Sibiului: Certificatul de moștenitor, nul

De ce a pierdut Iohannis casa din centrul Sibiului: Certificatul de moștenitor, nul

de M.Z.    |    15 Dec 2015   •   12:12

Casa soţilor Iohannis din centrul Sibiului a fost obţinută cu rea-credinţă şi pe baza unor acte false. Astfel îşi motiveză magistraţii decizia de a le anula preşedintelui şi soţiei sale drepturile de proprietate asupra imobilului, convinşi că aceştia au ştiut tot timpul că actele nu sunt în regulă. 

 
Curtea de Apel Brasov a decis să menţină astfel hotărârea de anulare a contractului de vânzare-cumparare prin care Carmen şi Klaus Johannis au achiziţionat imobilul din Sibiu. 
 
Judecătorii şi-au bazat decizia pe hotărârea celorlalte instanţe, de anulare a contractului de vânzare-cumpărare, prin care Carmen şi Klaus Iohannis au cumpărat de la presupusul nepot al moştenitorilor decedaţi jumătate din imobilul din strada Nicolae Balcescu nr. 29. 
 
Instanţa a constatat că proprietatea a fost dobândită cu rea-credinţă, în baza unui certificat de moştenitor emis - de acelaşi notar, în aceeaşi zi - pe baza unor acte de stare civilă false.
 
"(...) cumpărătorii, cu minime diligenţe, au cunoscut sau puteau să cunoască faptul că, cel care le transmite cota de ½ din imobil nu îşi justifică dreptul succesibil al proprietarilor înscriși în Cartea Funciară cu acte de stare civilă, cum impunea legea, iar unul din testamentele de care acesta s-a prevalat, pentru justificarea intrării imobilului în cauză în masa succesorală, a fost infirmat ca urmare a expertizei grafologice, prin sentințta civilă nr. 276/15.01.1996, pronunţată în dosar civil 2686/1997 în care au fost părţi atât vânzatorul din prezentul contract de vânzare-cumpărare, Baştea Ioan, cât şi cumpărătoarea Johannis Carmen", se arată în motivare.
 
Imobilul din centrul Sibiului fusese naţionalizat, iar cei doi soţi care l-au avut în proprietate au murit, fără să-l revendice. În 1997, casa a fost cumpărată de chiriaşi, dar doi ani mai târziu, Ioan Baştea a susţinut că este nepotul proprietarilor şi a revendicat casa. 
 
De la această persoană a cumpărat imobilul familia lui Klaus Iohannis. Chiriaşii au susţinut mereu că actele nepotului şi actele notariale pe numele lui Klaus Iohannis sunt false. În urma deciziei definitive a instanţei, imobilul trece din proprietatea lui Klaus Iohannis în cea a chiriaşilor care o cumpăraseră.
 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis casa Sibiu

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close