Antena 3 CNN Politică Ion Cristoiu: Înţelepciunea Poporului Român ne-a salvat de la Dictatura lui Klaus Iohannis

Ion Cristoiu: Înţelepciunea Poporului Român ne-a salvat de la Dictatura lui Klaus Iohannis

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că rezultatul votului din 6 decembrie a pulverizat ambiţiile preşedintelui Iohannis de a obţine puterea absolută, ceea ce ne-a salvat de dictatura de la Cotroceni.

Ion Cristoiu: Înţelepciunea Poporului Român ne-a salvat de la Dictatura lui Klaus Iohannis
de Gabriel Dano    |    08 Dec 2020   •   15:15

Preocupat de monopolizarea puterii, pe 1 decembrie, Ion Cristoiu le-a adresat românilor urarea de a avea „suficientă înţelepciune pentru ca la vot, să nu dea nici unui partid şi nici unei persoane puterea absolută”.  

„În ultima vreme am asistat la un proces de transformare a Republicii semiprezidenţiale în Monarhie absolutistă, de tip Statul sînt Eu. Klaus Iohannis, sfidînd Constituţia, a transformat Guvernul României într-un Muţunache reacţionînd cu Drepţi! Culcat! la deştu’ lui Klaus Iohannis”, explică publicistul pe blogul său.

Guvernul, o echipă de vidanjori ai preşedintelui

„Există în comerţ un ceas electronic – un gadget – care se luminează brusc, arătând cifrele orei exacte la bătaia ta din palme. Un ceas asemănător a fost Guvernul Orban pentru Klaus Iohannis. A chemat miniştrii la Cotroceni pentru ca aceştia să-i dea raportul. Un ministru sau mai mulţi, împreună cu premierul.

Ministrul îi raporta lui Klaus Iohannis şi-şi nota apoi conştiincios indicaţiile. Potrivit Constituţiei şi procedurilor, ministrul e subordonat premierului. Se crea astfel o situaţie de un absurd halucinant. Premierul asista la o scenă în care ministrul se subordona altcuiva. Dată fiind capacitatea neobişnuită a lui Ludovic Orban de a fi satelit artificial al Preşedintelui, scena devenea grotescă în clipa când însuşi premierul îşi nota indicaţiile pe care ministrul trebuia să le îndeplinească.

Un moment culminant al transformării Guvernului într-o echipă de vidanjori ai Preşedintelui a fost cel al şedinţei de Guvern din 5 noiembrie 2020. Şedinţă consacrată măsurilor de Protecţie sanitară împotriva Pandemiei. Venit la şedinţă cu un ceremonial de Regele Soare, Klaus Iohannis le-a citit miniştrilor un text cu măsurile considerate de el a fi decise, miniştrii l-au ascultat conştiincioşi, Klaus Iohannis a plecat din sală, miniştrii au trecut de îndată la votarea ca hotărâre de Guvern a măsurilor comandate de Klaus Iohannis. Măsurile puteau fi adoptate şi fără acest spectacol de tip Moise coborând cu Tablele Legii de pe Munte. De ce l-a provocat Klaus Iohannis? Pentru a arăta Naţiunii că el e Supremul, în timp ce miniştrii, în frunte cu premierul, nişte bieţi Slujitori.

Campania electorală a dezvăluit un Klaus Iohannis decis să facă totul pentru a avea şi Parlamentul Meu. Prin Parlamentul Meu se înţelegea o majoritate zdrobitoare a Partidului Meu. PNL, câştigător al alegerilor, urma să fie mădularul cu care Klaus Iohannis, vorba Poporului – urma să ne puncte, puncte. N-a existat conferinţă de presă la Cotroceni, Mesaj adresat Naţiunii în care alegerile din 6 decembrie 2020, constituţional alegeri parlamentare, să nu fie înfăţişate altfel decât Referendum Pro Iohannis. Un moment în care el, Klaus Iohannis, dobîndea Puterea absolută – avea Guvernul Meu, Sistemul Meu, Presa Mea – pentru a reforma România din temelii”.

Şi-a venit ziua votului, ziua de 6 decembrie 2020...

Publicistul Ion Cristoiu spune că odată cu exprimarea votului, toate ambiţiile lui Klaus Iohannis "s-au dus dracului".

"Ca de atâtea ori în postdecembrism, poporul a refuzat să dea unui partid şi unui om puterea absolută. (...)

Dacă Klaus Iohannis ar fi vrut puterea absolută pentru a face Reforme, aşa cum pretindea, mai mult ca sigur românii i-ar fi dat-o. Din perioada (Klaus Iohannis, se spune perioadă şi nu peroadă!) campaniei românii şi-au dat seama, după faptele şi vorbele lui Klaus Iohannis, că Reformele erau o păcăleală. Nu pentru ele îşi dorea Klaus Iohannis puterea absolută, ci pentru el. Şi atunci au refuzat să-i dea puterea absolută.

Înţelepciunea Poporului român ne-a salvat de la Dictatura lui Klaus Iohannis”, concluzionează Ion Crostoiu, pe blogul său.

 

×
Subiecte în articol: Ion Cristoiu Klaus Iohannis
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close