Antena 3 CNN Politică Cristoiu taxează ieşirea lui Iohannis de la CSM: "Îşi ia catrafusele şi pleacă ostentativ. E ca într-un Olimp din care ne mustră cu degetul"

Cristoiu taxează ieşirea lui Iohannis de la CSM: "Îşi ia catrafusele şi pleacă ostentativ. E ca într-un Olimp din care ne mustră cu degetul"

Jurnalistul Ion Cristoiu spune despre preşedintele Klaus Iohannis că, tot mai des în ultima vreme, încalcă Constituţia fără să clipească, taie vorba jurnaliştilor care îi pun întrebări, pleacă furios din încăpere sau face crize când cartonul cu acea curbă a infectărilor e scos de pe ecran.

Cristoiu taxează ieşirea lui Iohannis de la CSM: "Îşi ia catrafusele şi pleacă ostentativ. E ca într-un Olimp din care ne mustră cu degetul"
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    04 Dec 2020   •   11:15

"2 februarie 2015. Klaus Iohannis, nu demult parvenit la funcţia de preşedinte al României, a ajuns la Paris în cadrul unei vizite oficiale, prima vizită şi printre puţinele făcute în străinătate de-a lungul celor şase ani de mandat, în afara navetelor la Bruxelles, la şedinţele UE, prin nimic diferite în materie de rutină de călătoriile în stol SPP-ist către căminul conjugal de la Sibiu la fine de săptămînă. 

Preşedintele (...) a coborît din avion cu paltonul în mînă. Dintr-o greşeală de protocol, nimeni nu se grăbeşte să-l ia înainte de a se urca în limuzină. Şi atunci Klaus Iohannis face un gest mult discutat la vremea respectivă, cînd presa nu ajunsese hîrtia igienică a preşedintelui. Aruncă haina pe capota maşinii. 

Cristoiu: Episodul paltonul arată un ciocoi obişnuit să fie spălat pe picioare de slugi

Un gest care dezvăluia deodată în persoana primarului de Sibiu, îmbogăţit prin învîrteli imobiliare, un ins plin de el, un ciocoi obişnuit să fie spălat pe picioare cu limba de către slugi. Era un gest neobişnuit pentru românii care fuseseră martorii prestaţiei în public a trei preşedinţi de pînă atunci. (...).

Joi, 3 decembrie 2020. Klaus Iohannis participă la şedinţa CSM de alegere a noii conduceri. Cu acest prilej ţine un discurs tipic perioadei (perioadă, nu peroadă, cum pronunţă Klaus Iohannis în public, fără ca vreunul dintre apropiaţi – premierul, de exemplu – să-i semnaleze, cu prudenţa cu care-i atragi unui bărbat atenţia că-i descheiat la prohab, că se spune perioadă şi nu peroadă) din urmă. Un discurs de gramofon electoral al PNL. 

În plină şedinţă a instituţiei care administrează Justiţia din România, Klaus Iohannis aduce partizanatul politic violent, de Miţa Baston în plin carnaval. Dintre judecătorii de acolo, toţi care l-ar putea avea ca împricinat pe cetăţeanul Klaus Iohannis, toţi fuduli de postura lor de magistraţi, a avut curaj să-l pună la punct judecătoarea Gabriela Baltag. (...)

Cum reacţionează preşedintele României la o asemenea intervenţie destul de blîndă faţă de mizeria de a folosi şedinţa CSM pentru a lipi cu gura afişe pentru Partidul Meu, zis şi PNL?

Cristoiu: După ce a fost pus la punct la CSM, Iohannis îşi ia catrafusele şi pleacă ostentativ

Caută să-i răspundă politicos? Caută să-i convingă şi pe ceilalţi magistraţi din sală ca şi pe toţi românii că el garantează independenţa Justiţiei, că nu va face astfel încît SRI să revină în procesele penale?

Îşi ia catrafusele şi pleacă în mod ostentativ.

Un gest asemănător cu cel de pe aeroportul din Paris, gestul unui ins plin de el, tratînd pe toţi ca nişte slugi, cînd e deranjat în obişnuinţa sa de a fi ascultat fără crîcnire, cum fac toţi din nomenklatura regimului Iohannnis, de la premierul Titirez în jurul preşedintelui pînă la generalii care pocnesc nu numai din călcăîi, dar şi din epoleţi numai auzind rostindu-li-se numele.

Între cele două momente e totuşi o deosebire.

În februarie 2015 reacţia de Ciocoi era faţă de un SPP-ist, unul dintre cei dependenţi cu slujba de Klaus Iohannis şi evident unul care avea datoria să se ocupe de paltonul prezidenţial.

În decembrie 2020, reacţia de Ciocoi are loc faţă de un membru CSM, faţă de un reprezentant al magistraţilor, constituţional independent de preşedinte.

Ion Cristoiu: Dacă în cazul paltonului era vorba de mojicie, în cazul CSM e altceva

Dacă în cazul paltonului era vorba doar de mojicie, în cazul de la CSM e vorba de altceva. 

(...) Klaus Iohannis dă pe zi ce trece tot mai multe semne de paranoia părerii bune despre el însuşi, de credinţa că e Nemuritor, că e deasupra noastră, a românilor, într-un Olimp din care ne mustră cu degetul.

(...) Şi atunci reacţionează ca în scena cu paltonul: Încalcă Constituţia fără să clipească, taie vorba jurnaliştilor care îl întreabă, pleacă furios din încăpere, face crize cînd cartonul cu curba infectărilor e scos de pe ecran.

Această tot mai mare umflare de el însuşi s-a manifestat la Klaus Iohannis după victoria la prezidenţialele din 2019 (...)", a scris Cristoiu pe cristoiublog.ro.

×
Subiecte în articol: Ion Cristoiu Klaus Iohannis
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close