Antena 3 CNN Politică Ion Cristoiu: Noul Guvern nu se poate forma la restaurante

Ion Cristoiu: Noul Guvern nu se poate forma la restaurante

Ion Cristoiu: Noul Guvern nu se poate forma la restaurante
03 Dec 2008   •   22:06

Cele mai importante evenimente ale zilei sunt dezbătute pe larg în cadrul emisiunii ?Sinteza Zilei?. Invitaţii din această seară sunt Oana Stancu, Radu Tudor şi Ion Cristoiu. Tema emisiunii ? ?Top surprize şi umilinţe după vot. Cine îşi rupe gâtul??
Politicienii se întâlnesc în restaurante pentru a stabili noile alianţe. Ei negociază intens la cele mai cunoscute restaurante din Capitală. Mircea Geoană şi Vasile Blaga sunt numai câţiva dintre cei care au fost văzuţi ieşind din respectivele localuri.
Ion Cristoiu:?Pot să se întâlnească PD-L-iştii cu jumătate din ţară că nu au nici o eficienţă în condiţiile în care Băsescu este în PD-L. Un Guvern PSD-PC-PD-L este un uriaş succes pentru Băsescu deoarece apare în ipostaza de om înţelept. Se poate face această formulă cu un protocol între cele două partide? crede analistul.
?Singur Guvern pe care nu-l văd este cel făcut din bucăţi de salam, cu minorităţi, cu UDMR.? a continuat acesta.
?Avem un Parlament cu mari probleme de disciplină la vot. Un Guvern cu majoritate la limită este terminat, consideră analistul. Un Guvern de largă coaliţie poate să ţină piept. Ai un Guvern cu opoziţie în parlament, te-ai curatat...?
Radu Tudor:?Nimeni nu poate face nici un aranjament cu PD-L din cauza lui Băsescu. Din cauza imixtiunilor brutale ale preşedintelui Băsescu. Preşedintele nu intervine decât ca să destabilizeze.?
Oana Stancu a declarat:?Trebuie să luăm în calcul că criza financiară nu ne-a afectat şi memoria. Vă aduceţi aminte câtă ură a avut Băsescu împotriva PSD-ului. Traian Băsescu nu uită niciodată. Acum are de a face cu un PSD greu, cu oameni hârşâiţi în politică.?
Interesul major al PDL şi PSD este să intre la guvernare. Eu cred că ne grăbim să le spunem negocieri. Nu a fost o întâlnire structurală.? a mai spus Oama Stancu referitor la întâlnirile politicienilor.
Acest nou Guvern nu se poate forma la restaurant prin negocieri, a mai spus Ion Cristoiu.

Vedeţi înregistrările emisiunii Sinteza Zilei
Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3
Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3
Antena3.ro

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close