Antena 3 CNN Politică Ion Cristoiu: Nu cred într-o alianţă PD-L - PNG - PRM

Ion Cristoiu: Nu cred într-o alianţă PD-L - PNG - PRM

Ion Cristoiu: Nu cred într-o alianţă PD-L -  PNG - PRM
02 Sep 2008   •   23:28
"Nu cred într-o alianţă, pentru că avem vot uninominal. La vot uninominal, nici partidul lui Becali, nici PRM nu intră în Parlament. Trebuie să pui în fiecare judeţ 14 oameni", a declarat Ion Cristoiu în emisiunea Sinteza Zilei, întrebat fiind ce crede despre alianţa PD-L-PRM-PNG.

"PDL face o alianţă care nu merge. Corneliu Vadim Tudor are o anumită doctrină, acuzată de naţionalism... cum te duci cu ea în Parlamentul European?!", a continuat Cristoiu expunerea motivelor pentru care nu i se pare viabilă această alianţă.

Proaspăt anunţata alianţă între PDL, partidul lui Corneliu Vadim Tudor şi al lui Gigi Becali a fost dezbătută pe larg în cadrul emisiunii de marţi, fiind folosite argumente pro şi contra. Ion Cristoiu a găsit acest scenariu "aberant" şi "neverosimil" din cauza mai multor factori.

"E practic imposibil ca Preşedintele Traian Băsescu să facă o alianţă cu PRM la doar o săptămână de la încheierea procesului Elenei cu 'tricolorul' care a acuzat-o că se droghează", a subliniat Cristoiu. El a mai amintit faptul că Preşedintele Băsescu a aprobat tacit acuzarea tribunului ca fiind unul din stâlpii comunismului în raportul privind condamnarea comunismului şi i-a retras acestuia o distincţie acordată de fostul preşedinte, Ion Iliescu.

Ion Cristoiu a spus în repetate rânduri că evenimentul de marţi este o manevră politică pe care nu o înţelege, însă, findcă este vorba de un protocol, nu de băut o bere sau de o discuţie telefonică, tinde să creadă că ştirea este adevărată, decizia fiind luată în urma unei negocieri.

Continuând ipoteza conform căreia s-a urmărit touşi ceva cu această alianţă, Ion Cristoiu a speculat că ar putea fi vorba de deschiderea drumului pentru Theodor Stolojan, acest lucru însemnând sfârşitul lui Emil Boc.

Deşi preşedintele Traian Băsescu susţine că nu a avut nicio legătură cu acordarea funcţiei de vicepreşedinte al Senatului, Cristoiu este de părere că o astfel de manevră politică trebuie să aibă acordul preşedintelui, funcţia de vicepreşedinte al Senatului fiind una foarte vizibilă.

"Funcţia de vicepreşedinte al Senatului este o funcţie de mare vizibilitate. Preşedintele a fost consultat. La un asemena protocol întruneşti majoritatea partidului. Cred că este sfârşitul lui Emil Boc. Poate însemna deschiderea drumului pentru domnul Stolojan, şi atunci domnului Boc i s-a tras o clapă", a mai spus Cristoiu.

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close