Antena 3 CNN Politică Ion Cristoiu: Nu se poate face nimic dacă PD-L este în opoziţie

Ion Cristoiu: Nu se poate face nimic dacă PD-L este în opoziţie

Ion Cristoiu: Nu se poate face nimic dacă PD-L este în opoziţie
04 Dec 2008   •   23:00

?Traian Băsesu a dat în această seară un semnal că se poate face un guvern de largă coaliţie PSD ? PD-L. Preşedintele ştie mai bine decât noi toţi care este situaţia economică a ţării, eu îi dau în seara asta un cec în alb, pentru că nu cred că este atât de iresponsabil, a declarat, joi, Ion Cristoiu la Sinteza Zilei. Afirmaţia analistului a fost făcută în contextul primelor declaraţii făcute de Traian Băsescu după alegeri.
Astfel, în discursul de la Palatul Cotroceni, Băsescu a vorbit de un Guvern cu sprijin puternic în Parlament, pentru a putea face faţă situaţiei de criză economică în care se află ţara. Varianta unui Guvern PD-L - PSD este mai apropiată de discursul lui Traian Băsescu, deoarece în acest caz ar fi vorba de o majoritate confortabilă în Parlament (în jur de 70%).
De asemenea şeful statului a declarat că speră că noul Guvern va fi format înainte de 24 decembrie şi a invitat partidele să renunţe la orice calcule bazate pe idei ascunse şi pe alegerile prezidenţiale.
În opinia lui Ion Cristoiu ?nu se va putea lua nicio hotărâre împotriva deciziei preşedintelui, iar o alianţă împotriva şefului statului ar însemna o criză îngrozitoare deoarece nu se poate face nimic dacă PD-L este în opoziţie?.
Analistul consideră că ?singurul care are toate cărţile în mână este preşedintele, deoarece mai are un an din mandat şi este singurul om care ţine în mână un partid, PD-L-ul. PSD-ul e un arhipelag, nu mai este partid, e un sac de şoareci, iar PNL-ul nu mai este nici el nimic?, apreciază Ion Cristoiu.
Analistul a mai spus că este necesară o majoritate zdrobitoare atât în Parlament cât şi în Guvern, deoarece ?în ianuarie vin protestele profesorilor, dacă nu ai o majoritate zdrobitoare în Parlament, cum rezişti unei greve a profesorilor sau a mecanicilor de locomotivă??.
În privinţa negocierilor care au avut loc zilele acestea la diferite restaurante din Capitală, Ion Cristoiu a spus că ?formarea noului Guvern trebuie să depindă de o decizie politică majoră, luată de partide şi de preşedinte, nu de liderii de partide care se întâlnesc prin boscheţi şi restaurante negociindu-şi cine ştie ce?, a încheiat invitatul permanent al emisiunii Sinteza Zilei.
Traian Băsescu a convocat vineri partidele la Cotroceni, pentru discuţii pe tema formării noului guvern.
Vedeţi înregistrările emisiunii Sinteza Zilei
Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3
Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3
Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close