Antena 3 CNN Politică Ion Iliescu neagă că a dat un interviu pentru Le Figaro în care critica situaţia din PSD: Sunt dezgustat de acest act de război mediatic

Ion Iliescu neagă că a dat un interviu pentru Le Figaro în care critica situaţia din PSD: Sunt dezgustat de acest act de război mediatic

Ion Iliescu neagă că a dat un interviu pentru Le Figaro în care critica situaţia din PSD: Sunt dezgustat de acest act de război mediatic
de S.T.    |    17 Dec 2018   •   20:43

Fostul preşedinte Ion Iliescu neagă că ar fi dat declaraţii pentru cotidianul francez Le Figaro în care ar fi criticat situaţia din PSD.

„Am citit cu uimire amestecată cu dezgust un soi de compilație despre PSD și despre situația politică din România, apărută în Le Figaro. Uimire, pentru că Le Figaro a fost întotdeauna un ziar solid, care practica jurnalism de calitate. Dezgust, pentru că sunt citat cu lucruri pe care NU le-am declarat niciodată, nici ziarului Le Figaro, nici altcuiva.

Fiecare este liber să creadă ce dorește despre PSD, despre situația politică din România, despre istoria post-decembristă. Însă nu pot accepta să fiu implicat în lupte politice pentru putere absurde, fără nicio miză nici pentru PSD, nici pentru România. Realitatea prezentată în articol este caricaturală, iar declarațiile care mi se atribuie sunt parte a acestei lupte politice. Nu este intenția mea să particip la așa ceva. PSD este un partid matur și responsabil, care își va rezolva problemele conform statutului său și legilor țării.

In ultima perioada,  am ales să fiu cât mai puțin implicat în viața politică din PSD și din România. Iar când voi avea ceva de spus celor din PSD, o voi face direct, fără mijlocirea presei, române sau străine.

Nu cred că avem în față un fake news, ci un act de război mediatic. Ceea ce mi se pare la fel de inacceptabil ca și atribuirea unor afirmații care nu-mi aparțin. Regret că lucrurile au ajuns atât de jos în presă. Mi se pare că jurnalul îmi datoreaza scuze și rectificarea respectivelor afirmații”, scrie Ion Iliescu, pe blog.

Paul Cozighian, autorul articolului din Le Figaro: „Nu sunt invenții. Interviul cu Ion Iliescu există înregistrat! O să-l difuzez”

Ce a scris publicaţia franceză

Publicaţia franceză susţine într-un articol apărut în versiunea sa online că fostul preşedinte Ion Iliescu ar fi declarat „este o perioadă dificilă şi confuză pentru PSD.

„Este o perioadă dificilă, confuză pentru partid, care trăieşte cea mai gravă criză a sa”, ar fi spus Ion Iliescu, conform Le Figaro.

Francezii mai susţin că Iliescu ar fi spus că poziţia personală a lui Liviu Dragnea, „cu problemele sale juridice, a creat fracturi interne” în partid.

Citiți și:

ÎNREGISTRARE INTERVIU ION ILIESCU în LE FIGARO. Ce spune jurnalistul Paul Cozighian, autorul articolului

PAUL COZIGHIAN. Cine este jurnalistul care i-ar fi luat interviu lui Ion Iliescu pentru Le Figaro

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close