Antena 3 CNN Politică Iurie Leancă: Declaraţiile despre unire ale lui Băsescu ne-au creat probleme

Iurie Leancă: Declaraţiile despre unire ale lui Băsescu ne-au creat probleme

Iurie Leancă: Declaraţiile despre unire ale lui Băsescu ne-au creat probleme
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    23 Dec 2013   •   21:52

Republica Moldova are nevoie de mesaje de susţinere pentru integrarea în UE care să consolideze societatea, şi nu de declaraţii ca ale preşedintelui Traian Băsescu care să scindeze societatea, a spus premierul moldovean, Iurie Leancă, luni seara, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Leancă a spus că declaraţii de genul celor ale preşedintelui Băsescu privind unirea cu România creează probleme suplimentare şi şi-a exemplificat afirmaţia prin faptul că, imediat după ce preşedintele a lansat această idee, au existat poziţii din partea minorităţii găgăuze din sudul Moldovei, precum şi din partea Dumei ruseşti privind o consolidare militară.

Pe 27 noiembrie, preşedintele Traian Băsescu a declarat, înaintea summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius, că "următorul proiect de ţară pentru România este unirea cu Republica Moldova".

Ulterior, premierul Victor Ponta a afirmat că "declaraţia le dă apă la moară comuniştilor moldoveni". Declaraţia a fost criticată şi în presa rusă.

La rândul său, premierul moldovean, Iurie Leancă, a afirmat că declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu despre unire creează probleme cruciale Republicii Moldova şi că statul moldovean are nevoie de altceva.

×
Subiecte în articol: Iurie Leanca Sinteza Zilei Mihai Gâdea
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close