Antena 3 Politică Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea noilor miniștri propuși de Viorica Dăncilă

Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea noilor miniștri propuși de Viorica Dăncilă

24 Iul 2019   •   09:07
Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea noilor miniștri propuși de Viorica Dăncilă

Update: Au fost emise decretele prin care președintele Klaus Iohannis a semnat pentru numirea în funcție a miniștrilor propuși de Viorica Dăncilă.

”Decret prin care se ia act de demisia doamnei Carmen Daniela Dan, ministrul afacerilor interne, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului;

Decret prin care se numește în funcția de membru al Guvernului domnul Nicolae Moga, ministrul afacerilor interne;

Decret prin care se revocă din funcția de membru al Guvernului domnul Teodor-Viorel Meleșcanu, ministrul afacerilor externe;

Decret prin care se numește în funcția de membru al Guvernului doamna Ramona-Nicole Mănescu, ministrul afacerilor externe;

Decret prin care se numește în funcția de membru al Guvernului domnul Mihai-Viorel Fifor, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României; La data publicării prezentului decret în Monitorul Oficial al României, încetează efectele Decretului nr. 509/2019 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 476 din 11 iunie 2019.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc miercuri, 24 iulie a.c., ora 11:00, la Palatul Cotroceni”, se arată într-un comunicat transmis de Administrația Prezidențială.

Știrea inițială: Cele 10 zile pe care Preşedintele le are la dispoziţie pentru a formula un punct de vedere cu privire la propunerile de noi miniştri făcute de Viorica Dăncilă expiră astăzi.

Klaus Iohannis trebuie să răspundă dacă acceptă sau nu nominalizarea fostul europarlamentar Ramona Mănescu şi pe cea a senatorul Nicolae Moga drept titularii ai portofoliilor de la Externe şi de la MAI.

Pe 15 iulie, în Comitetul Executiv Naţional al PSD s-a hotărât schimbarea din funcţie a ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, şi a ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu. Tot atunci, senatorul Mihai Fifor a fost propus pentru a ocupa funcţia de vicepremier pentru parteneriate strategice.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close