Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis: Victor Ponta face vizite externe de capul lui. Probabil aşa a înţeles domnul Ponta politica externă

Klaus Iohannis: Victor Ponta face vizite externe de capul lui. Probabil aşa a înţeles domnul Ponta politica externă

Klaus Iohannis: Victor Ponta face vizite externe de capul lui. Probabil aşa a înţeles domnul Ponta politica externă
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Mai 2015   •   13:01
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut o declaraţie de presă, vineri, de pe aeroportul Otopeni. 
 
Iohannis a explicat că a participat la evenimentele organizate la Gdansk, pentru a marca finalul celui De-al Doilea Război Mondial. 
 
La finalul declaraţiei, preşedintele a primit şi câteva întrebări. Iată subiectele abordate: 
 
Blocajul cauzat de cardul de sănătate
 
Este o problemă reală. Guvernul a pregătit prost implementarea cardului de sănătate. Am văzut mii de oameni care stau la cozi, care nu pot beneficia de serviciile de sănătate la care sunt îndreptăţiţi. Este un scandal public. Voi vorbi pe această temă. 
 
Accidentul din Pakistan, în care a fost implicat şi ambasadorul român
 
Detaliile le vor da alţii. Eu am primit asigurări că s-a vorbit cu ambasadorul nostru.
 
Modificările aduse Codului de Procedură Penală şi criticile aduse de ambasadele din statele UE
 
După părerea mea, lupta anticorupţie trebuie să continue în toată forţa şi cu toată forţa. În al doilea rând, aceste modificări propuse sunt neavenite. Am o părere foarte proastă despre aceste modificări şi aceste păreri le au şi alţii, după cum s-au exprimat în spaţiul public. Deci nu sunt de acord cu ele. 
 
Ridicarea MCV
 
Este cu totul altceva. MCV-ul este un instrument care şi-a dovedit utilitatea, dar care, aşa cum am discutat şi cu reprezentanţii CE, trebuie să ajungă în faza de finalizare. Cum şi recent reprezentanţi ai Comisiei au constatat că România a ajuns în ultima fază de MCV, de phase-out, de terminare. În câţiva ani, nu de azi pe mâine. Noi credem că propunerea domnului Juncker este decentă, ca MCV să se termine până la finele mandatului său. 
 
Vizita premierului Victor Ponta în statele arabe
 
Premierul Victor Ponta a plecat pe cont propriu. Nu a discutat cu mine în prealabil vizita pe care a făcut-o în statele din Arabia. M-a informat că a fost acolo, că a avut nişte discuţii senzaţionale, nu ştim exact despre ce. Este o metodă inedită de a face politică externă, fiecare de capul lui. Dar probabil aşa a înţeles premierul Victor Ponta să facă politica externă. Nu solicit lucruri extraordinare sau complicate, solicit lucruri pe care şi premierul ar putea să le facă, o discuţie în prealabil. 
 
Consultări săptămânale cu premierul Victor Ponta
 
În momentul de faţă nu avem consultări săptămânale, avem consultări în formate politice şi ocazionate de anumite evenimente specifice. 
 
Relaţia cu premierul Victor Ponta
 
Relaţia mea este instituţională. Cu sincopele de rigoare, dar şi cu unele părţi bune. 

×
Subiecte în articol: presedinte live Antena 3 Klaus Iohannis
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close