Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă: ”Să îi învățăm pe oameni să pescuiască, nu să aștepte peștele”

Nicolae Ciucă: ”Să îi învățăm pe oameni să pescuiască, nu să aștepte peștele”

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, susține că cei care au făcut performanță în viața profesională trebuie să își asume și responsabilitatea politică, întrucât politica se face cu oameni înțelepți.

Nicolae Ciucă: ”Să îi învățăm pe oameni să pescuiască, nu să aștepte peștele”
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    05 Apr 2024   •   21:02

Liderul liberalilor, Nicolae Ciucă, a fost la evenimentul de lansare a candidaților de la Botoșani, unde a fost însoțit de Lucian Bode, Ilie Bolojan și Gheorghe Flutur. Acesta susține că cei care au avut rezultate în viața profesională trebuie să aibă și o responsabilitate politică.

"Am să încep de la chestiunea aceea cu pescuitul. Mi-a plăcut foarte mult. E biblică. Să-i învățăm pe oameni să pescuiască decât să aștepte să primească pește. Obiectivul nostru discutat la PNL e de a veni în funcții de conducere cu oameni care au făcut ceva în viață. Este foarte important ca cei care au performat profesional să vină să-și asume responsabilitatea politică, pentru că politica se face cu oameni care au înțelepciune, care au demonstrat în viața lor. Politica e arta de a reuși", a declarat Nicolae Ciucă.

Totodată, acesta mai spune că liberalii din Moldova încearcă să importe modelele de succes din Ardeal.

"Venim de la Flămânzi, am oprit acolo, pentru că primarul nostru liberal a reușit să finalizeze un proiect pe mobilitate urbană, cu care și noi trebuie să ne mândrim, ADR Nord Vest. La Flămânzi, administrația liberală a reușit să atragă fondurile și să investească. Este un exemplu. (...) Dacă e să comparăm cu ce se întâmplă la nivelul juduețelor din Ardeal, unde de ani de zile de nenumărate mandate administrația liberală a reusit să pună în practică tot ce și-a propus și să aducă un exemplu la nivel național. Încercăm să aducem modele din Ardeal și nu numai. Putem vorbi și de modelul liberal de la Suceava”, a precizat liderul liberalilor.

Liberalii au reușit cea mai mare absorbție a fondurilor europene

Acesta a mai făcut referire și la investițiile în infrastructură.

"Și la Suceava, și la Bihor, și în municipiul Oradea sunt proiecte care dincolo de ce a reprezentat partea de servicii pentru cetățeni, trebuie să vedem concretețea nivelului de investiții atins la nivelul județului, trebuie să vedem acea interconectivitate. Împreună cu domnul Flutur, cu domnul secretar general Bode, știm cu toții cât s-a trudit pentru Autostrada Moldovei, știm cu toții că terminalul duce până la Suceava și Siret. Vrem în continuare să reprezinte componența de interconectivitate cu proiectele cu Ucraina. Știu cât de mult a trudit dl Ilie Bolojan să lege Bihorul de infrastructura mare a rețelei de autostrăzi, să lege Crișana de Banat”, a mai declarat Nicolae Ciucă.

Fostul premier a mai precizat că liberalii au fost cei care au reușit cea mai mare absorbție a fondurilor europene, preluând guvernarea cu sub 50% nivel de absorbție și ajungând acum la peste 90%.

”În guvernarea liberală, în 2022, s-a reușit să avem o creștere economică sănătoasă, creștere pe investiții. Acestea sunt doar câteva din argumentele pe care noi trebuie să le comunicăm oamenilor. Nu mai vorbim de creșterea pensiilor pentru că pe guvernare liberală au crescut cu 60%”, a mai declarat Nicolae Ciucă.

Material susţinut de PNL

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă PNL
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close