Antena 3 CNN Politică Liberalii moldoveni îl susţin pe Tăriceanu la preşedinţia partidului

Liberalii moldoveni îl susţin pe Tăriceanu la preşedinţia partidului

Liberalii moldoveni îl susţin pe Tăriceanu la preşedinţia partidului
Sursa foto: Calin Popescu Tariceanu
13 Mar 2009   •   21:07

Cu aproape o săptămână înainte de congresul PNL, lupta pentru şefia partidului se încinge. În filialele din teritoriu taberele sunt deja împărţite. Cele mai multe dintre organizaţiile PNL din Moldova s-au poziţionat de partea actualului preşedinte, Călin Popescu Tăriceanu.


Reprezentanţii organizaţiilor liberale din judeţele Bacău, Botoşani, Buzău, Neamţ, Suceava şi Vaslui au criticat actuala coaliţie de guvernare, despre care spun că a înşelat încrederea românilor cu promisiuni electorale mincinoase pe care le-a uitat imediat. Semnatarii apelului susţin că România are nevoie de un PNL ?puternic şi responsabil?, însă pentru aceasta, partidul are nevoie de un lider capabil să-şi impună viziunea şi soluţiile liberale.


?PNL are nevoie în fruntea sa de un lider care a demonstrat perseverenţă şi fermitate în apărarea şi promovarea principiilor şi valorilor liberale, pregătit să câştige competiţia electorală prezidenţială. PNL are nevoie în fruntea sa de Călin Popescu Tăriceanu pentru a putea garanta tuturor românilor continuitatea şi forţa promovării ideilor şi proiectelor liberale pentru un viitor mai bun şi mai sigur!", spun reprezentanţii filialelor liberale.


Fostul premier nu beneficiază numai de sprijinul liberalilor moldoveni. Şi vicepreşedintele Teodor Atanasiu este de părere că Tăriceanu ar fi un mai bun candidat la Preşedinţie decât Crin Antonescu, căruia îi reclamă lipsa de experienţă. Atanasiu a adăugat totuşi că că nu ştie dacă va reuşi să îl învingă cineva pe Traian Băsescu în acest an, însă liberalii au obligaţia să încerce acest lucru.


Călin Popescu Tăriceanu şi Crin Antonescu îşi vor disputa funcţia de conducere a partidului la Congresul din 20-21 martie.


Antena 3

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close