Antena 3 CNN Politică Liberalii, strânși cu ușa de PSD pentru majorarea cu 11% a pensiilor românilor

Liberalii, strânși cu ușa de PSD pentru majorarea cu 11% a pensiilor românilor

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a declarat, luni, că o creştere a pensiilor cu 11% ar fi una "corectă" şi ar veni ca o "măsură de compensare" pentru cei a căror putere de cumpărare a fost "foarte" afectată.

Liberalii, strânși cu ușa de PSD pentru majorarea cu 11% a pensiilor românilor
de Gabriel Dano    |    15 Noi 2021   •   21:30

"PSD spune şi susţine cu argumente că pensiile trebuie să crească cu 11 procente. Acum, în acest moment, se fac simulări asupra impactului financiar, vor fi în continuare discuţii, de aceea acest capitol referitor la Buget-finanţe (în cadrul negocierilor cu PNL pe programul de guvernare) nu a fost închis", a afirmat Radu Oprea, la finalul şedinţei Consiliului Politic Naţional al PSD.

Acesta a subliniat că inflaţia atinge 7,9%, iar coşul zilnic s-a scumpit cu peste 10%.

"Este o chestiune de a veni cu măsuri de compensare pentru cei a căror putere de cumpărare este afectată foarte tare. Atât timp cât inflaţia atinge o cifră de peste 7,9% şi, în fapt, inflaţia reală, pentru că acel coş zilnic al produselor pe care le folosesc cei cu venituri foarte mici s-a scumpit cu mai mult de 10%, este nevoie, obligatoriu, de o măsură de compensare a puterii de cumpărare. 11% este o cifră corectă, din punctul nostru de vedere", a mai spus purtătorul de cuvânt al PSD.

Majorarea pensiilor ar putea fi susținută cu veniturile obținute prin combaterea evaziunii fiscale, mai arată Radu Oprea. 

"O sursă foarte serioasă trebuie să fie aceea prin eliminarea evaziunii fiscale, a contrabandei. (...) Aţi văzut că principalul contributor la bugetul de stat, în această perioadă, a ajuns o industrie, sigur nu încurajez pe nimeni să fumeze, dar industria tutunului a ajuns principalul contributor.

Ştiţi de ce? Pentru că a scăzut contrabanda la graniţă, tranzitul nemafiind atât de puternic. Deci, sunt măsuri pe care le putem identifica, putem învăţa din această perioadă, gestionăm aceste lucuri şi vin venituri mai mari la bugetul de stat", a conchis Radu Oprea.

Punctele pe care au căzut de acord PSD și PNL/ Punctele care sunt încă în discuție sau negociere, în materialul News Hour with CNN:

×
Subiecte în articol: PSD
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Începe runda a doua pentru „top jobs” în UE
x close