Liberalul Olteanu, demisionar doar din funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor

12 Oct 2009   •   17:01
Liberalul Olteanu, demisionar doar din funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor
Bogdan Olteanu
Bogdan Olteanu şi-a anunţat demisia din funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, marţi, începutul şedinţei BP, a declarat Dan Motreanu, chestor al Camerei.Liberalul Bogdan Olteanu a transmis luni oficial conducerii deputaţilor că pleacă din această funcţie, după ce în cursul săptămânii trecute a fost ales viceguvernator al BNR. Olteanu nu a demisionat deocamdată din calitatea de deputat, urmândă să facă acest gest după votarea moţiunii de cenzură de mâine, susţin surse liberale.
"Bogdan Olteanu şi-a anunţat demisia din funcţia de vicepreşedinte al Camerei, azi (luni-nr), la începutul BP", a declarat Motreanu, citat de Mediafax.
Conform unor surse liberale, Olteanu ar fi transmis o adresă BP prin care înştiinţează că plecă la BNR ca urmare a faptului că a obţinut o funcţie de viceguvernator şi a participat la începutul şedinţei BP unde a mulţumit colegilor pentru colaborare, oferindu-le o cupă de şampanie. Hârtia repectivă nu a intrat în discuţia BP care s-a oprit la punctul 6 de pe ordinea de zi.
Sursele menţionate au precizat că Olteanu îşi va da demisia din calitatea de deputat "de îndată ce finalizează operaţiunile de lichidare şi face transferul către BNR".Liderul PNL Ludovic Orban a declarat, luni, că liberalul Bogdan Olteanu nu şi-a dat încă demisia din Camera Deputaţilor, drept pentru care va participa la şedinţa consacrată moţiunii de cenzură şi va vota.
Funcţia de vicepreşedinte pe care o deţinea Bogdan Olteanu în BP al Camerei este disputată de patru deputaţi liberali Ludovic Orban, Teodor Atanasiu, Relu Fenechiu şi Eugen Nicolăescu.
Problema ocupării acestei funcţii va fi tranşată de liberali, potrivit viceliderului grupului parlamentar al PNL Eugen Nicolăescu cel mai probabil săptămâna viitoare, fiind aşteptat ca Olteanu să-şi dea demisia din Parlament.
Antena3.ro

ExitPOLL
Parteneri
x close