Lider PNL, noi critici la adresa PSD: Continuă atitudinea abuzivă

03 Feb 2020   •   17:00
Lider PNL, noi critici la adresa PSD: Continuă atitudinea abuzivă

Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, a criticat, luni, în plen, repartizarea funcţiilor în noul Birou permanent, menţionând că, potrivit algoritmului parlamentar, PNL avea dreptul la un loc în plus.

El a susţinut că PSD continuă "atitudinea abuzivă".

Camera Deputaţilor a decis repartizarea funcţiilor în Biroul permanent, urmând ca PSD să deţină două posturi de vicepreşedinte, două de secretar şi unul de chestor; PNL are câte un post de vicepreşedinte, secretar şi chestor; USR - un post de vicepreşedinte; UDMR şi Pro Europa - câte o funcţie de chestor; grupul minorităţilor naţionale - un post de secretar.

S-au înregistrat 172 voturi 'pentru', 76 'contra' şi o abţinere.

"Grupul PNL a votat împotrivă, pentru că nu se respectă cutuma în ceea ce înseamnă repartizarea locurilor. Din păcate, continuă această atitudine abuzivă. PSD, practic, a refuzat dreptul de a avea PNL încă un membru al Bp. Comisia juridică nu s-a mai întrunit de o lună şi jumătate, s-au blocat iniţiativele PNL. O vorbă românească spune: 'ce ţie nu-ţi place altuia nu-i face'. Să vă aşteptaţi să primiţi un tratament similar. Speram un alt dialog, o altă deschidere. Vom vota componenţa nominală a grupurilor parlamentare, pentru că noi respectăm regulamentul", a spus Florin Roman.

În replică, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a spus că PSD înţelege 'goana' PNL după funcţii.

"Goana dumneavoastră după funcţii o înţelegem. Dar de o lună suntem în vacanţă, era complicat să se convoace Comisia juridică. Vă garantez că toate comisiile vor lucra, vom discuta despre OUG privind dublarea alocaţiilor, proiectul dumneavoastră cu reducerea cotei TVA. Nu vă faceţi griji, vom lucra aplicat şi vom face lucruri bune", a afirmat Simonis.

Camera Deputaţilor urmează să-şi aleagă conducerea nominală a Biroului permanent prin vot secret cu bile.

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close