Antena 3 CNN Politică Liderii PD-L şi PSD+PC au semnat Protocolul pentru România

Liderii PD-L şi PSD+PC au semnat Protocolul pentru România

Liderii PD-L şi PSD+PC au semnat Protocolul pentru România
14 Dec 2008   •   18:00

Parteneriatul dintre Alianţa PSD+PC şi PD-L a fost semnat duminică la ora 18.00 de liderii celor două formaţiuni politice la Palatul Parlamentului. Parteneriatul pentru România, numit de Mircea Geoană "cel mai ambiţios program de dezvoltare din istoria României moderne" stă la baza viitorului guvern.
Protocolul, conceput de Alianţa PSD+PC şi PD-L, cuprinde 25 de obiective comune de guvernare.
PROTOCOLUL PENTRU ROMÂNIA A FOST SEMNAT ÎNTRE PD-L ŞI PSD+PC


Coaliţia formată din PD-L şi Alianţa PSD+PC sub numele de "Parteneriat pentru România" are ca scop asigurarea guvernării şi a sprijinului parlamentar corespunzător, aşa cum reiese din protocolul elaborat de cele două formaţiuni politice.
MIRCEA GEOANĂ, DUPĂ SEMNAREA PROTOCOLULUI


?Respectarea măsurilor din acest parteneriat şi apoi din programul de guvernare va fi adevărata măsură a parteneriatului nostru?, a spus Emil Boc după semnarea protocolului. ?Cred că atât PD-L cât şi pSD au înţeles că vremea disputelor trebuie să înceteze şi că oamenii aşteaptă de la noi mai puţine cuvinte, mai puţine vorbe şi mai multe fapte şi respectarea angajamentelor date?, a adăugat el.
EMIL BOC, DUPĂ SEMNAREA PROTOCOLULUI


Documentul prevede că fiecare parte semnatară va avea propriul candidat la funcţia de Preşedinte, în alegerile prezidenţiale din 2009. Protocolul este valabil pe durata întregului mandat legislativ. Sunt stipulate însă şi situaţiile în care acordul poate înceta înainte de termen şi anume: prin convenţia părţilor sau prin încălcarea protocolului, de către una dintre părţi, a Programului de guvernare şi a altor înţelegeri ulterioare, constatate în Biroului Permanent Central al Coaliţiei.
Odată semnat Protocolul pentru România, PD-L şi Alianţa PSD+PC au la dispoziţie trei zile să elaboreze şi programul de guvernare, care va fi adoptat apoi în maxim două zile, de forurile statutare ale celor două părţi. Cele 25 de obiective ale guvernării, pe care se construieşte cooperarea se referă la asigurarea unui climat economic stabil în contextul crizei economice globale, crearea de noi locuri de muncă şi creşterea puterii de cumpărare a populaţiei.
Documentul mai prevede menţinerea cotei unice de impozitare de 16% şi acordarea de compensaţii fiscale pentru persoanele cu venituri mici, reducerea numărului de taxe şi impozite şi asigurarea resurselor financiare necesare sistemului pensiilor de stat. Continuarea procesului de reformă în domeniul justiţiei, neimplicarea politicului în actul de justiţie, descentralizarea administraţiei publice şi sprijinirea agriculturii reprezintă de asemenea obiectivele coaliţiei formate din PD-L şi Alianţa PSD+PC.
Cele două forţe politice îşi mai propun să îmbunătăţească absorţia fondurilor europene, continuarea Programului Naţional de construire a locuinţelor sociale şi pentru tineri şi dezvoltarea sistemului de infrastructură.
Antena 3

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close