Antena 3 CNN Politică Liderii PSD ar putea să nu se ducă la consultările de la Cotroceni

Liderii PSD ar putea să nu se ducă la consultările de la Cotroceni

Liderii PSD ar putea să nu se ducă la consultările de la Cotroceni
Sursa foto: Mircea Geoanã
13 Oct 2009   •   16:34

PSD s-ar putea să nu se conformeze invitaţiei preşedintelui de a participa la consultările de la Cotroceni, susţin surse social-democrate. Potrivit surselor citate, conducerea PSD plănuieşte mai întâi consultări cu PNL şi UDMR şi chiar convingerea acestora de a nu participa la discuţiile de la Cotroceni fixate pentru crearea unui nou guvern. În aceste condiţii, Pdl ar putea fi unicul partid care ar onora invitaţia preşedintelui la consultări.

Lideri ai PSD s-au întâlnit, marţi, în biroului preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, pentru a discuta despre mandatul cu care social-democraţii se vor prezenta, în cursul serii, la consultările de la Palatul Cotroceni. Liderii partidului au decis să nu dea curs invitaţiei şefului statului înainte de a negocia cu PNL şi UDMR formula de guvernare menită să fie prezentată preşedintelui Băsescu de toate cele trei formaţiuni.
"Atenţia noastră şi timpul nostru în această seara (marţi- n.red.) vor fi alocate consultărilor cu partidele care au votat moţiunea ca să putem da un răspuns coerent şi unitar la invitaţia domniei sale (Traian Băsescu- n.red.). Consultarea cu partidele este prioritatea, iar discuţia cu preşedintele poate avea şi mâine(miercuri- n.red.)", a declarat Geoană.

Preşedintele PSD a precizat că vor avea loc consultări între partidele Opoziţiei care susţin instalarea unui nou Guvern format din specialişti independenţi.

"Ne vom întâlni pentru negocieri ca la consultări să putem exprima un punct de vedere coerent. Susţinem numirea unui nou Guvern format din specialişti independenţi. Cel mai important este degajarea unei majorităţi transparente", a mai declarat Geoană.

Potrivit surselor citate, social-democraţii au de gând să-i convingă pe liberali şi pe udemerişti să nu se ducă astăzi la Cotroceni, ci la o dată ulterioară pentru a veni cu propriile doleanţe de pe o poziţie de forţă - aceea a unui guvern de tehnocraţi condus de un premier independent, o garanţie a corectitudinii alegerilor prezidenţiale din 22 noiembrie.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close