Antena 3 CNN Politică Lipsă de alternative. Năstase: PSD şi PDL, două maşinării care trebuie să funcţioneze împreună la guvernare şi separat la alegeri

Lipsă de alternative. Năstase: PSD şi PDL, două maşinării care trebuie să funcţioneze împreună la guvernare şi separat la alegeri

Lipsă de alternative. Năstase: PSD şi PDL, două maşinării care trebuie să funcţioneze împreună la guvernare şi separat la alegeri
Sursa foto: Adrian Nãstase
03 Aug 2009   •   11:23

PSD nu are încotro şi trebuie să continue să guverneze alături de PDL cel puţin până la alegerile prezidenţiale, a afirmat liderul de onoare al social-democraţilor, Ion Iliescu. El a exclus o eventuală rupere a coaliţiei PSD-PDL, deşi a recunoscut că încă de la debut această colaborare a fost marcată de divergenţe. La rândul său, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase a avertizat că atacurile politice între partenerii de guvernare vor continua până la alegerile prezidenţiale, pentru că astfel nu s-ar mai justifica o cursă electorală dacă ambele partide ar funcţiona politic pe aceeaşi lungime de undă.

?De la început a fost clar ca nu este o coaliţie normală, obişnuită. Sunt puncte divergente, dar în politică trebuie să ştii să fii deschis? a declarat Ion Iliescu.

Întrebat dacă cele două partide vor continua să guverneze până la alegerile prezidenţiale, Ilisecu a răspuns afirmativ: ?Nu prea văd alternativă? a comentat sec liderul de onoare al PSD.

Nici o altă variantă de lucru nu vede nici preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase. "E mai uşor să intri într-o criză decât să ieşi. Este foarte greu de găsit un exit, o soluţie pentru oricare din ele, este complicat din punct de vedere al imaginii, al responsabilităţii guvernării pentru români" a afirmat Năstase.

Social-democratul a atras atenţia că diferendele şi atacurile verbale reciproce nu vor înceta cât timp nu se va termina cu alegerile prezidenţiale.
?Nu cred că până la alegerile prezidenţiale lucrurile acestea se vor rezolva. Sunt două maşinării care trebuie să funcţioneze împreună la guvernare şi separat la alegeri. Trebuie să se asigure condiţii minime condiţii de guvernare, iar pe de altă parte o diferenţiere a punctelor de vedere pentru a justifica o cursă electorală. Sigur că programul de guvernare nu are nici un fel de legătură cu strategiile de campanie? a mai arătat Năstase.

Antena3.ro

×
Parteneri
Avertizare meteo imediată cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii!
x close