Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea, la Sinteza zilei: „Subiectul naţionalizării sistemului de pensii private, un fals! Guvernul României să ceară explicații”

Liviu Dragnea, la Sinteza zilei: „Subiectul naţionalizării sistemului de pensii private, un fals! Guvernul României să ceară explicații”

Liviu Dragnea, la Sinteza zilei: „Subiectul naţionalizării sistemului de pensii private, un fals! Guvernul României să ceară explicații”
Sursa foto: Foto: Intact Images
12 Apr 2017   •   21:15

Președintele PSD Liviu Dragnea a afirmat, la Sinteza Zilei, de la Antena 3, că știrea potrivit căreia Guvernul Grindeanu intenţionează să naţionalizeze sistemul de pensii private din România este una falsă, arătând că ea a plecat de la președintele ASF, Mișu Negrițoiu.

”Operațiunea de manipulare împotriva noastră a început din februarie și o știți bine. După OUG13, s-a tot vorbit în ultima perioadă că prognozele noastre sunt nerealiste. Vă spun în premieră (...) PiB-ul va fi mai mare decât am prevăzut noi”, a spus Dragnea.

Liviu Dragnea a mai precizat că această informație referitoare la sistemul privat de pensii este un „fake”, iar ea a plecat de la președintele ASF, Mișu Negrițoiu.

”În ceea ce priveşte acest scandal, un fake de fapt, despre naţionalizarea pensiilor private este pornit de la domnul Mişu Negriţoiu, care este preşedintele ASF, care ştie foarte bine că în foarte scurt timp Parlamentul va demite toată conducerea ASF pentru că ceea ce se întâmplă acolo e foarte grav şi au de suferit clienţii români şi asiguraţii români. Guvernul României ar trebui să ceară explicații Ambasadei Olandei și de la Guvernul Olandez, pentru că ceea ce a făcut această companie de asigurări în România poate să facă eventual într-o colonie. Nu poți să pornești un asemenea scandal din nimic. E de nepermis”, a mai spus Dragnea.

”Conducerea ASF va fi demisă!”

Liviu Dragnea a precizat că va cere în Parlament demiterea întregii conduceri a ASF, atât ca urmare a acestui scandal, cât și ca urmare a problemelor pe tema RCA.

Și ministrul de Finanțe, invitat în emisiune, a confirmat că nu există niciun fel de rațiune care să determine Guvernul să ajungă la un asemenea scenariu și a cerut ca ASF-ul să sancționeze declarațiile președintelui instituției.

 

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea Sinteza Zilei
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close