Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea, schimbare de ultimă oră. A convocat CEx PSD pentru miercuri

Liviu Dragnea, schimbare de ultimă oră. A convocat CEx PSD pentru miercuri

Liviu Dragnea, schimbare de ultimă oră. A convocat CEx PSD pentru miercuri
Sursa foto: Foto: Facebook
de M.Z.    |    21 Feb 2017   •   10:44

Președintele PSD Liviu Dragnea a convocat Comitetul Executiv al partidului pentru miercuri, după ce iniţial se răzgândise şi voia să-i lase mână liberă lui Sorin Grindeanu cu numirea de la Justiţie. 

Surse politice susţin că Dragnea vrea să ceară votul de încredere al partidului, să-l excludă pe Mihai Chirica din formaţiune şi să ceară remanierea Guvernului. 

Înainte de aceste comitet ar trebui să fie o ședință a coliției de guvernare. Odată ce Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Constantin și Sorin Grindeanu stabilesc asupra a una sau două candidaturi pentru Ministerul Justiției, cele două formațiuni se vor reuni pentru a dat un vot.

Nu este exclus nici să voteze două propuneri, pentru că nu sunt deciși dacă viitorul ministru al Justiției să fie un tehnician, un tehnocrat sau un politician. Miercuri ar trebui să se tranșeze această decizie.

Și portofoliul de la Afaceri și IMM-uri ar trebui să se decidă miercuri, pentru a fi trimise la Cotroceni cele două propuneri.

Tot mâine ar urma să se tranșeze și situația lui Mihai Chirica, primarul din Iași care a avut mai multe ieșiri și atacuri repetate la adresa cabinetului Grindeanu și a partidului.

Surse politice spun că Liviu Dragnea se gândește dacă să apeleze la excluderea lui Chirica din partid, pentru a nu da astfel apă la moară opozanților PSD.

Conform acelorași surse, planul lui Chirica ar fi să meargă la PNL.

×
Subiecte în articol: PSD Liviu Dragnea Sorin Grindeanu
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close