Antena 3 CNN Politică Lovitură de teatru! Ludovic Orban și Dan Barna schimbă tot din cauza lui Traian Băsescu! Cine vor fi candidații Dreptei la București. Decizia lui Nicușor Dan (SURSE)

Lovitură de teatru! Ludovic Orban și Dan Barna schimbă tot din cauza lui Traian Băsescu! Cine vor fi candidații Dreptei la București. Decizia lui Nicușor Dan (SURSE)

Alegerile locale de la București par a fi cea mai mare miză politică din ultimii zece ani. Sau cel puțin așa se comportă liderii politici și partidele lor. În fiecare zi aflăm despre noi candidaturi sau despre dezertări de la un partidul la altul, însoțite de circul aferent.

Lovitură de teatru! Ludovic Orban și Dan Barna schimbă tot din cauza lui Traian Băsescu! Cine vor fi candidații Dreptei la București. Decizia lui Nicușor Dan (SURSE)
Sursa foto: Foto: Agerpres
de Anca Andrei    |    30 Iul 2020   •   00:16

Există doar o singură certitudine până acum, legat de alegerile locale de la București. Gabriela Firea va candida pentru un nou mandat de primar din partea PSD. Nicușor Dan va fi rivalul principal, aparent susținut de PNL și de USR-PLUS. În realitate, lucrurile nu sunt încă foarte clare întrucât surse politice au declarat pentru Antena3.ro că in interiorul alianței USR-PLUS încă sunt membri care doresc un alt candidat. Greu de crezut, însă că se va mai schimba ceva în acest sens.

Mihai Neamțu, candidatul Dreptei la Sectorul 3?

În cursul serii de miercuri, liderii PNL și USR-PLUS s-au întâlnit la Palatul Victoria pentru noi negocieri, conform surselor Antena3.ro. Nicușor Dan a insistat pentru ca alianța Dreptei să includă și PMP pentru ca Traian Băsescu să nu-i ia din voturi. A fost propus Mihai Neamțu ca și candidat la Sectorul 3, însă cei din USR-PLUS l-au respins în cele din urmă.

"Minune! Liderii dreptei negociază la această oră la Palatul Victoria și sunt aproape de o decizie majoră. PNL, USR, PLUS și PMP vor avea candidați comuni la sectoare. Ludovic Orban renunță la DC Popescu în favoarea lui Radu Mihaiu. S5 și S6 merg la PNL. S1 și S2- USR. S4 merge la PLUS. La S3 ar trebui să fie Mihai Neamțu, dar nu-l acceptă USR. Deocamdată.

UPDATE USR-PLUS nu l-au acceptat pe Neamțu la S3. Discuțiile vor continua mâine", a postat pe facebook și jurnalisul Sebastian Zachmann de la Adevărul.

Jocul lui Ludovic Orban. Riscă totul sau nimic?

Din sursele Antena3.ro, PMP nu a fost invitat încă la negocieri, iar cei din PNL și USR-PLUS nu vor să accepte alianța cu partidul lui Traian Băsescu, în ciuda insistențelor lui Nicușor Dan, care ar fi spus că Mihai Neamțu la Sectorul 3 este o variantă care l-ar ajuta. O decizie finală se va lua abia sâmbătă și conform surselor Antena3.ro, Ludovic Orban a dorit doar să vadă astăzi cam până unde poate merge USR. Practic Dan Barna a cerut 3 din cele 6 sectoare.

Deci partidul care a obținut cele mai mari scoruri la ultimele două alegeri, europarlamentare și prezidențiale, ar urma să renunțe complet la București în favoarea celor de la USR-PLUS. De ce ar face asta Ludovic Orban? Ei bine, este posibil ca acest lucru chiar să se întâmple, cu gândul la alegerile parlamentare. Dacă USR-PLUS pierde sectoarele din cauza infatuării si încăpățânării, doar Clotilde Armand având practic o șansă în această luptă, atunci electoratul nu-i va ierta că au permis ca Bucureștiul să fie roșu din nou și va opta pentru PNL în alegerile parlamentare.

Surse politice au dezvăluit pentru Antena3.ro că abia sâmbătă vom afla cu adevărat planul lui Ludovic Orban. Va risca să renunțe la locale pe București pentru a-și maximiza șansele la parlamentare sau se va lupta să-și impună oamenii și alianța se va rupe?

 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Dan Barna
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close