Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban a anunțat componența noului guvern

Ludovic Orban a anunțat componența noului guvern

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat că Guvernul va avea aceeași componență ca și până acum, fiind foarte mulțumit de activitatea fiecărui ministru în parte.

Ludovic Orban a anunțat componența noului guvern
de Claudia Simion    |    10 Feb 2020   •   12:22

"A fost aprobată componența Cabinetului pe care o voi prezenta în calitate de premier desemnat de către președintele Klaus Iohannis și, de asemenea, conducerea PNL a aprobat programul de guvernare, care reprezintă o actualizare a programului de guvernare în baza căruia a fost învestit Guvernul pe care-l conduc din data de 4 noiembrie. 

Guvernul va avea aceeași componență. În trei luni de zile, Guvernul pe care-l conduc a realizat performanțe și a atins obiectivele la care sunt convins că foarte puțini români s-ar fi așteptat. Sunt mulțumit de activitatea fiecărui ministru, sunt oameni competenți, cinstiți, oameni harnici, muncitori, oameni dedicați servirii interesului public și echipa guvernamentală e propusă în aceeași componență ca și Guvernul care a funcționat de la data de 4 noiembrie".

"În ceea ce privește programul de guvernare, am scos acele obiective care au fost atinse în formula programului de guvernare propusă pe 4 noiembrie și am mai adăugat câteva obiective atât din zona lucrărilor publice, dezvoltării regionale și administrației, în zona de afaceri interne, obiective care sunt ca un supliment față de obiectivele care existau în programul de guvernare anterior".

Orban a anunţat că a fost desemnat de către forurile statutare ale PNL şef de campanie pentru alegerile locale şi parlamentare de anul acesta.

"De asemenea, în Biroul Executiv al PNL am votat în calitate de șef al campaniei pentru alegerile locale și parlamentare de anul acesta, urmând ca până săptămâna viitoare să pregătesc propunerea de echipe de campanie și propunerea de strategie pentru alegerile locale și parlamentare". 

Premierul desemnat Ludovic Orban a afirmat că toate ordonanțele de urgență adoptate în sedințele de guvern vor fi trimise către Monitorul Oficial. 

"Trimitem la Monitorul Oficial toate ordonanțele de urgență. Din punctul nostru de vedere, ordonanțele de urgență îndeplinesc toate condițiile pentru a fi valide și pentru a intra în vigoare. Deja au și fost emise câteva ordonanțe, iar astăzi și mâine urmează să trimitem toate ordonanțele. Avocatul Poporului are dreptul să sesizeze Curtea Constituțională. Nu mă tem de nimic. Am adoptat ordonanțe de urgență extrem de importante, indispensabile, cele mai multe care produc efecte benefice pentru administrație, economie, pentru absorbția fondurilor europene și pentru soluționarea diferitelor situații critice". 

Întrebat când ar putea avea loc alegerile anticipate, Orban a spus că "în legea alegerilor parlamentare nu este reglementată situația alegerilor anticipate. Că poate să survină și e foarte probabil să survină și din cauza termenului maxim de 90 de zile în care trebuie organizate alegerile parlamentare anticipate după decretul emis de președintele României de dizolvare a Parlamentului, trebuiau reglementate niște termene din cadrul procedurilor electorale. Alegerile anticipate vor avea loc în termenele prevăzute, după decizia președintelui de dizolvare a Parlamentului, când se vor îndeplini condițiile constituționale pentru dizolvarea Parlamentului". 

Ludovic Orban: Trimitem la Monitorul Oficial toate ordonanțele de urgență adoptate

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close