Antena 3 CNN Politică Ședință de urgență la Cotroceni. Ce au discutat Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis

Ședință de urgență la Cotroceni. Ce au discutat Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis

Ședință de urgență la Cotroceni. Ce au discutat Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis
07 Noi 2019   •   12:13

UPDATE: Premierul Ludovic Orban a precizat joi că a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre situaţia de la Ministerul Finanţelor, precum şi despre susţinerea candidaturii Adinei Vălean pentru funcţia de comisar european.

"Domnul preşedinte, care este un preşedinte responsabil, şi care nu a avut o comunicare directă cu fostele guverne, a solicitat să fie informat privind situaţia pe care am găsit-o în Ministerul Finanţelor. De asemenea, am avut o discuţie care este legată de susţinerea candidaturii Adinei Vălean în procedura de audiere în Parlamentul European şi susţinerea comisiei în ansamblu în Parlamentul European, la votul de învestire a comisiei", a precizat Orban înr-o conferinţă de presă susţinută la preluarea mandatului de ministru al Muncii de către Violeta Alexandru.

El a menţionat că a discutat cu o zi în urmă şi despre organizarea alegerilor, la întrunirea avută cu autorităţile responsabile.

"Ieri am discutat, la întrunirea pe care am convocat-o cu toate autorităţile responsabile de organizare a alegerilor, pentru a identifica măsurile pe care le putem lua în ultimele zile pentru a asigura desfăşurarea în cele mai bune condiţii a alegerilor", a spus premierul.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut joi o întâlnire la Palatul Cotroceni cu premierul Ludovic Orban, dar şi cu ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, şi cu cel de Externe, Bogdan Aurescu.

Primul tur al prezidențialelor începe vineri în străinătate și durează trei zile, datorită modificărilor legislative menite să elimine dificultățile întâmpinate de alegători la scutinul din 26 mai pentru europarlamentare.

Trebuie amintit că ședința de urgență de la Cotroceni are loc la scurt timp după ce premierul Ludovic Orban a anunțat, la Ministerul Sănătății, că nu sunt bani suficienţi pentru a încheia anul nici pentru salarii, nici pentru programele de sănătate. 

„Ministerul Sănătății trebuie să își refacă capacitatea administrativă, să fluidizeze toate procedurile. Să înceteze să mai fie o frână prin tot felul de avize blocate cu anii. Rezultatul la rectificarea bugetară va fi o evaluare a necesităților care vor fi identificare. Cert e ca nu sunt bani suficienți pentru a încheia anul. Nici pe programe de sănătate, nici în ceea ce privește bugetul casei. Nu sunt bani de salarii, nu sunt”, a declarat Orban.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Klaus Iohannis
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close